Cap de setmana de Falles a Gavà
Cap de setmana de Falles a Gavà

La Casa València de Gavà recupera aquest cap de setmana la festa de les Falles després de 2 anys d’aturada forçada a causa de la pandèmia del coronavirus. Les activitats començaran aquest divendres, 1 d’abril, amb l’arribada, de bon matí de la Falla, que enguany girarà entorn la temàtica de “fer l’indio”, i la posterior plantà, amenitzada amb bunyols i moscatell. A les 20.30 hores, tindrà lloc la presentació de la Fallera Major, Míriam García Moreno, a la Sala de Plens de l’Ajuntament i a continuació hi haurà el sopar de germanor.

Míriam García Moreno, serà la fallera d’aquest any

Cap de setmana de festa

Dissabte, 2 d’abril

Dissabte es podrà gaudir de les atraccions de fira a la plaça de Francesc Macià i paradetes de productes artesans al llarg de l’avinguda Diagonal. L’Agrupació de Restauradors de Gavà prepararà plats típics valencians com el tradicional “almorsaret”.

A la tarda es farà la 25a edició de la tradicional Desfilada de Moros i Cristians, que partirà a les 19 hores del capdamunt de la Rambla i girarà pel carrer Sant Pere per acabar a la plaça de Jaume Balmes amb una sorollosa mascletà final

Diumenge 3 d’abril

Diumenge de les 12.30 hores s’oficiarà la missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, a l’església de Sant Pere. Al llarg del matí i la tarda, estan previstes actuacions a la plaça Balmes, a càrrec de varies de les associacions de Gavà.

Al migdia, i també a la plaça Balmes, es farà una gran paella popular per a 200 persones que preparà l’Agrupació de Restauradors de Gavà. Els tiquets que costen 12 euros, inclouen la beguda, les postres i el cafè i es poden adquirir al Far de l’Illa

La festa culminarà a les 21.30 hores amb la tradicional Cremà de la Falla, a la plaça de Jaume Balmes i un espectacle pirotècnic.

La Casa de València afronta aquesta nova celebració amb moltes ganes i el seu president, Sergio Engli, recorda que “quan va començar la pandèmia i el seu subsegüent tancament, al març del 2020, ens quedava un mes per a la celebració de la nostra estimada festa, i de pressa i corrent tot ho anul·lem per començar el calvari social que vivim. És per això que, amb força renovada, volem que Gavà i les poblacions dels voltants puguin gaudir amb nosaltres de la 32a edició de la Festa Fallera”