Cap de setmana de Carnaval

La ciutat celebra, aquest cap de setmana, el Carnaval. Després de la Disbauxada, celebrada per Dijous Gras, aquest divendres arriba del rei Carnestoltes i el seu seguici. Serà a les 17.30 hores, des de la plaça de la Pagesia fins a la Torre Lluc. Durant la vetllada, es presentaran també els personatges de la Tornaboda amb ball, música i animació pels carrers del centre de la ciutat. En arribar al parc, es ballarà La Tornaboda amb l’Esbart Brugués i es finalitzarà amb una xocolatada.

Dissabte

Dissabte, 10 de febrer, es fa la gran Rúa, l’acte més esperat i multitudinari de la festa. Un seguici guiat per la disbauxa que partirà de la plaça de Batista i Roca, fins a la Rambla de Maria Casas i la plaça de Josep Tarradellas. El recorregut continuarà pel carrer dels Màrtirs del Setge del 1714 i pel carrer de Sant Pere fins a la plaça de Jaume Balmes, on a partir de les 18 hores començarà la Rua dancing show, hi haurà la lluita de confeti i, tot seguit, es lliuraran obsequis als participants.

A les 21 hores, al casal de cultura American Lake, es podrà gaudir dels concerts dels Escalonaos, American Lake Covers i els Soulrise. La festa culminarà a ritme de versions, rumba i soul i la rifa d’una cap de setmana de relax per a dues persones. d’altra banda, Amics del Ball organitza el ball i concurs de Carnaval que, en aquesta ocasió amenitzarà l’orquestra Dúo Alma. Serà a partir de les 22.30 hores al pavelló Jacme March.

Diumenge

Diumenge, 11 de febrer, l’activitat es traslladarà, al migdia, al parc de la Torre Lluc, primer amb el ball de disfresses infantil i després amb la trobada de colles de la Tornaboda de Gavà i Viladecans. Val a dir, que aquest 2018 l’esbart Brugués commemora el seu vintè aniversari, raó per la qual es comptarà amb la participació d’exdansaries de l’entitat. A la tarda, a partir de les 17 hores, la gent gran celebrarà la seva festa al casal de Can Tintorer.

El Carnestoltes acabarà el 14 de febrer, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la sardina que posa el punt final als dies de divertiment per donar pas a un període de recolliment i devoció religiosa amb l’inici de la Quaresma. Per acomiadar el Carnaval, es farà la lectura del testament del rei Carnestoltes i un taller de construcció de la sardina.