Carla Garcia

Carla García, del Club Esportiu CCR Gavà, ha guanyat el Campionat de Catalunya que s’ha celebrat aquest passat cap de setmana a Girona. La gavanenca competia en nivell nacional base, i amb aquest títol la Carla aconsegueix directament la classificació pel Campionat d’Espanya que es celebrarà entre el 21 i el 24 d’abril a Saragossa.

Carla va haver de competir en cèrcols el que, segons ens explica la seva entrenadora, Celia Olmedo, “era una mica complicat ja que enguany la Carla ha pujat de categoria per edat, així que aquest és el seu primer any de juvenil”. Olmedo ha destacat que l’actuació de Carla “va sortir bastant bé, és veritat que es van notar una mica de nervis en alguns moments de l’exercici perquè era un dia molt important i ens jugàvem una plaça al campionat d’Espanya. De fet, competien 45 gimnastes de les quals només es classificaven 15, així que moltes es van quedar fora”.

Olmedo veu una progressió bastant bona en Carla, i de fet ens assegura que “abans els cèrcols li costaven moltíssim, però a força de treball ha assolit un nivell de maduresa que fa que qualsevol aparell se li doni molt bé”.

L’entrenadora creu que Carla té força possibilitats en aquest Campionat d’Espanya que es disputarà a l’abril: “L’any passat ens vam presentar per primera vegada i vam anar una mica a veure què passava, però enguany anem amb més expectatives i crec que podem lluitar potser no pels primers llocs, però sí per les primeres 10 posicions”.

Tot i això, Olmedo toca de peus a terra perquè sap que “és un repte molt complicat, hi ha molt nivell i és que al final estem parlant d’un nacional on hi ha moltes gimnastes d’altres indrets d’Espanya, totes també amb molta qualitat. I s’ha de tenir en compte que, per molt nivell que tinguis, al final t’ho jugues tot en un minut i mig i pots fallar, és molta pressió. És un treball duríssim però Carla practica moltíssim, s’esforça molt, i crec que podríem aconseguir coses bones”.

Per cert, en el mateix Campionat de Catalunya d’aquest passat cap de setmana també s’han classificat pel Campionat d’Espanya dues gimnastes més del club: Gala Ramos en benjamí, i Sara Granados en categoria cadet.