Carles Armengol
Armengol, en un moment del seu repte personal (Foto: Instagram d'Armengol)

El gavanenc Club Ciclista RatPenat té entre els seus membres a un jove de 22 anys que apunta maneres. Es tracta de Carles Armengol, que els passats 13, 14 i 15 d’abril va complir un repte personal: donar la volta en bicicleta al perímetre de Catalunya.

La idea va sorgir “fa poc més d’un any, vaig trobar per internet unes rutes de gent que ho havia fet en grup, i l’estiu passat vaig intentar fer-ho però amb la calor que feia finalment vaig decidir esperar. Finalment, aquesta Setmana Santa ha estat el moment adequat”.

La decisió de fer-ho en tres etapes va ser molt conscient perquè “en tres dies els números eren realistes i sortien, era el mínim que vaig veure que es podia intentar i que no em feia perdre hores de son al mateix temps que suposava no anar tampoc de passeig ni de vacances, volia fer-ho de manera competitiva”.

Cadascun dels tres dies que va trigar en fer el perímetre de Catalunya va recórrer aproximadament uns 300 quilòmetres, el que va representar cada dia entre 8 i 9 hores de bicicleta. Armengol va sortir de Barcelona perquè “tenia clar que havia de ser el punt de sortida, és el centre de Catalunya”. El primer dia “van ser uns 350 quilòmetres fins a La Seu d’Urgell, amb un camí pla fins a Figueres però després de muntanya pels Pirineus”. El segon dia va baixar fins a Riba-roja d’Ebre, uns 250 quilòmetres. I finalment, el darrer dia va portar a Armengol fins a Amposta i d’allà pujada fins a Barcelona, amb un recorregut d’uns 270 quilòmetres.

El principal problema que es va trobar el ciclista en aquest repte va ser “el vent i la pluja del primer dia, sobretot el vent, que em venia de cara, pensava que no arribava i aquesta etapa se’m va complicar molt, de fet vaig arribar a estar unes 14 hores de bici”. El darrer dels tres dies també va ser complicat: “Pujar fins a Barcelona va ser complicat, també vaig tenir vent en contra i evidentment el cansament era molt gran, a les cames els hi costava pressionar i l’esquena la tenia molt carregada d’haver estat en una posició tan forçada tants dies”.

Armengol va fer aquesta volta perimetral a Catalunya sense cap recolzament en ruta de cap tipus. El ciclista portava un petit equip per poder reparar possibles avaries, com ara una càmera de recanvi per solucionar una punxada de roda o un kit per reparar cadenes, però per sort no els va haver d’utilitzar perquè no va tenir cap problema mecànic amb la seva bicicleta.