Carles Monfort presenta el seu darrer llibre
Carles Monfort presenta el seu darrer llibre a Gavà

L’escriptor gavanenc Carles Monfort presentarà el seu darrer llibre “Entre els llibres i la vida”, el proper 15 de de desembre, a les 19.30 hores al local de l’Associació Veïnal del Barri del Centre (Salvador Lluch, 6, localització).

Montfort, que ja va fer una primera presentació a Gavà a l’octubre i ara fa el segon acte convidat per Òmnium Cultural, defineix l’obra com “un itinerari, el camí com a lector que jo he fet i que ressegueix el meu camí de la vida, des de la infantesa fins a l’etapa adulta”. En aquest camí, el gavanenc destaca “el paper dels còmics, especialment els del Capitán Trueno, després quan ja vaig ser adolescent vaig començar a llegir còmics de terror, i a partir d’aquí és quan vaig conèixer el Drácula de Bram Stoker”.

Monfort també té temps de parlar del seu pas per la Universitat, on va estudiar Filologia Hispànica, “i parlo d’un parell de professors que em van marcar i que em van ensenyar a conèixer llibres com ara Los pasos perdidos d’Alejo Carpentier”. El llibre, doncs, vindria a ser una mena d’autobiografia “a partir de les lectures que més m’han influenciat”.

Monfort ara ja és jubilat, i és justament en aquesta etapa de la vida que ha volgut estrenar-se com a escriptor: “Escriure és una cosa que sempre m’havia agradat, i ara que estic jubilat vaig voler començar per un terreny que coneixia”. Aquesta exposició és, de fet, buscada perquè, “d’una banda, ara tinc una edat en la que venen molts records, i d’altra banda he volgut reflectir unes lectures que m’han marcat”. El divulgador gavanenc té, en aquest sentit, molt clar que “el Carles d’ara és el resultat d’haver llegir, per exemple, a Edgar Allan Poe o els còmics de terror”.

Monfort, a banda d’aquests objectius, també ha volgut amb “Entre els llibres i la vida” posar en valor la importància de la lectura: “Si no hi ha una experiència lectora gratuïta, plaent, agradable, és molt difícil que després siguis un lector de llarg recorregut. El plaer és molt important, i els llibres que jo he destacat aquí són llibres amb els qual jo m’ho he passat bé”.

Podeu escoltar la seva darrera intervenció a Radio Gavà