Carlos Jiménez presenta el seu poemari a Gavà

La biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà, acollirà, aquest dijous, a partir e les 18.30 hores, la presentació de “Réquiem por un régimen espiritual”, el primer poemari de Carlos Jiménez. L’obra és un recull de 70 composicions en prosa i vers fruit d’un treball creatiu de 3 anys.

Segons Jiménez, “es tracta de textos sense cap relació entre sí que neixen arran de la inspiració d’altres autors i de la pròpia imaginació arran d’experiències quotidianes”.

Autor autodidacta

Jiménez, que tot i tenir certa formació literària, es defineix com un “autodidacta” es declara seguidor, entre d’altres, de Fernando Pessoa i d’altres autors que estarien fora dels clàssics com Lorca o Hernández perquè prefereix “les obres marginals que tracten temes diferents de manera diferent”.

El llibre, editat per Circulo Rojo ja fa 4 mesos, ha requerit, per part de Jiménez, d’un acurat esforç de tria, raó per la qual li ha calgut descartar “fins a 300 creacions”. L’autor assegura que segueix creant i que, en el seu procés, no revisa “en excés”. Més aviat es “deixa portar” i en 10 minuts pot tenir llest el poema. D’entre les que s’inclouen en el llibre en destaca, com a favorit, “Incorrupto cienpies humano”.

Carlos Jiménez explica que les crítiques d’aquest llibre, de moment “són prou positives” i avança també que ja té enllestida “una novel·la” però encara no ha trobat com publicar-la ja que “si no ets un tipus mediàtic les editorials costa que hi mostrin interès”.