carmanyoles solidàries
Carmanyoles solidàries pels més necessitats

La Fundació Cassià Just ha engegat una campanya solidària nadalenca consistent en recollir carmanyoles solidàries. La iniciativa l’han posat en marxa a través de la seva empresa d’economia social Cuina Justa, i té l’objectiu de contribuir en la tasca que porten a terme de donar oportunitats a persones en situació de fragilitat tant social com mental.

Segons ens ha explicat Àngela Jover, directora adjunta de la Fundació, “hem volgut que amb aquest gent la gent ens ajudi a omplir aquesta carmanyola per totes les persones que avui i després del Nadal no tindran un àpat proper”. La iniciativa es regeix “pels mateixos valors que tenim sempre, que són els de qualitat en les persones i qualitat en el producte”.

La idea seria que “a través de donacions, ja sigui de particulars o d’empreses, recaptem uns diners que aniran tots a oferir menjar a gent sense sostre, a beneficiaris de beques menjadors a les escoles, i també ens ajudarà a poder seguir donant als nostres treballadors una feina continuada i digna”.

Pensem que la idea de la carmanyola “és maca en el sentit de que quan vas a menjar tens una consciència, menjar és també compartir i tenir una mica de responsabilitat del que és justícia social”.

Alguns dels principals serveis de Cuina Justa, com són els càterings, han patit una forta davallada en la seva facturació arran de la pandèmia, i ha portat a aquesta ONG a establir noves aliances amb empreses: “Ens hem hagut de reinventar per poder donar opcions laborals a alguns dels nostres treballadors que, sense aquesta labor diària de tenir una vida ordenada i amb un sou digne, els hi era molt difícil sortir-se’n”.

Cuina Justa té la seva seu a Sant Boi i, tot i que actua a tot Catalunya, el seu àmbit central és el Baix Llobregat i el Barcelonès.