Carnaval
Alumnes de l'Institut Bruguers, sortint del centre en direcció a l'Espai Maragall

La pluja ha marcat aquest matí la celebració del Carnaval a les escoles. Els centres educatius tenien previst avui fer les seves rues per la ciutat, però l’aigua ha fet que en molts casos aquestes rues s’haguessin de suspendre. En altres casos, la celebració al carrer s’ha substituït per alguna mena de pla B a l’interior dels mateixos col·legis.

A on sí han pogut mantenir el pla previst és a l’Institut de Bruguers, ja que aquest pla consistia en desplaçar-se fins a l’Espai Maragall a on s’ha desenvolupat tota l’activitat que tenien programada: “Nosaltres tenim la tradició aquí de que el dia de Carnaval fem una activitat al Maragall. Enguany els alumnes, agrupats per classes, faran una exposició de música, ball, etc., i els millors del primer cicle i del segon cicle s’emporten un premi consistent en que poden fer una sortida acadèmica a on vulguin pagada per l’AFA de l’institut”, ens comenta el director de l’institut, David Serres.

Aquest premi “és un incentiu per tal que tota la classe treballi conjuntament, i ens serveix a nosaltres per traslladar els conceptes de cohesió, treball en equip i organització. Habitualment és doncs una feina molt positiva per poder portar a terme les cohesions a dins de les aules i dels grups”.

Serres puntualitza, respecte a aquesta sortida del premi final, que “no es tracta d’anar a Port Aventura o, com alguna vegada ens han demanat els guanyadors, a Eurodisney París, sinó que es tracta de fer una sortida propera que sigui lúdica i que demostri que aquest dia de treball ben fet ha estat recompensat amb un altre dia de treball en conjunt, en equip, que generi unes dinàmiques molt positives”.

Carnaval
Un moment de la petita rua del Maria Felip

A l’escola Maria Felip, en canvi, tenien prevista una rua més llarga que havia d’arribar fins al parc de la Torre Lluc, però finalment només han pogut caminar una mica pel carrer i tornar a classe. Lupe Carreras, directora d’aquest centre, ens ha explicat que, de totes maneres, per aquest Carnaval “han aprofitat la temàtica que tenim aquest curs, que són els elements naturals, i les classes s’han disfressat per exemple de fusta, d’aigua o de foc”.

Pels alumnes d’aquest centre educatiu es tracta d’un dia “molt divertit, i nosaltres l’aprofitem per treballar tota una sèrie d’àmbits i continguts curriculars que van més enllà del ball típic com poden ser les manualitats o els temes més plàstics”.

A on definitivament no han pogut sortir al carrer a fer la rua prevista és al col·legi Joan Salamero. Allà han optat per evitar la sortida i traslladar la disbauxa a l’interior del centre. Aïda Parés, directora de l’escola Joan Salamero, ens ha explicat que “el matí ha estat una mica caòtic perquè, evidentment, els nens volien sortir al carrer. Tot i això, estaven molt contents perquè porten més d’un mes fent aquesta disfressa, que és una activitat que entra dins del projecte interdisciplinar de l’escola on treballem totes les civilitzacions”.

Tot i que no han pogut fer la seva rua, els alumnes del Salamero sí que, a les 11 del matí i quan no plovia, han pogut baixar a la propera escola Maria Felip ja que “venen cada dijous a la nostra escola perquè col·laborem amb ells fent dansa inclusiva dins del Projecte Treballem”.