carril bici al carrer de Barcelona
Estat de les obres al carrer Barcelona.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha visitat, avui, els treballs per a la prolongació del carril bici al carrer de Barcelona, un projecte que segons ha assegurat contribuirà “promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà sostenible en els desplaçaments habituals”. Les obres, amb un pressupost d’uns 370.000 euros finançats a parts iguals entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’allargaran fins a mitjans de març.

Sánchez ha explicat que “el nou carril bici ampliarà la xarxa de carrils bici al voltant de l’estació per connectar amb les vies ciclables existents a l’avinguda Bertran i Güell i la rambla de Salvador Lluch”. El projecte se centra en el carrer Barcelona en el tram immediat a la sortida de l’estació. Es tracta d’un carrer limítrof del polígon industrial La Post i les vies del ferrocarril.

La intervenció consisteix en l’arranjament i implantació de carril bici de 288 metres al carrer Barcelona en el tram comprès entre l’estació i l’avinguda Bertran i Güell amb dues seccions diferenciades. Hi haurà un tram general amb un carril bici sobre vorera amb una amplada de 2,20 m de doble sentit arran del mur existent, per tal de reduir encreuaments.

Un segon tram comprèn l’espai de davant de l’estació que redueix la seva amplada a causa de les escales i la rampa d’accés al túnel de l’estació. Aquest sector quedarà delimitat a una zona 30 de convivència entre bicicleta i vehicles. Aquest carril tindrà una amplada d’un metre. El projecte permetrà incorporar fins a un total de 33 places d’aparcament regulat.

L’actuació també contempla la connexió de carril bici des del pas sota via fins a la cruïlla amb la carretera de Santa Creu de Calafell, en aquest cas per la vorera existent segregant el pas de bicicletes del de vianants.

Sánchez ha precisat que “aquest nou carril bici connectarà amb un aparcament segur de bicicletes de gran capacitat que l’AMB està dissenyant per a l’estació de Renfe de Gavà i que permetrà emmagatzemar un total de 100 bicicletes. D’aquesta manera fomentarem la intermodalitat bicicleta i transport públic, tot promovent una mobilitat més sostenible”. També enllaçarà amb l’aparcament de l’e-Bicibox, el nou servei metropolità de lloguer de bicicletes elèctriques que es posarà en marxa en breu.