Cartipàs Municipal: 5 grans àrees i una oficina estratègica
L'alcaldessa acompanyada pels tinents i les tinentes d'alcalde durant la presentació del cartipàs

Raquel Sánchez ha presentat avui la composició de l’organigrama del govern municipal que “liderarà una nova transformació de Gavà”.  El nou cartipàs s’estructura en 5 àmbits i, com a novetat, es crea l’Oficina de Projectes Estratègics. L’Alcaldia assumeix la direcció d’un seguit d’actuacions i projectes que es consideren altament prioritaris per aquest mandat i “que impliquen processos de transformació i innovació ja en marxa que marcaran el futur i l’evolució de la ciutat en els propers 20 anys” L’alcaldessa ha reiterat que “el model de Gavà està definit i el rumb marcat: qualitat de vida, igualtat d’oportunitats i cohesió i convivència en una ciutat per a tothom, i preservant i posant en valor l’entorn, el territori, el medi ambient i la transició ecològica”.

7M0A5525

Raquel Sánchez assumeix la direcció de l’Oficina de Projectes Estratègics

Aquests projectes són: el Nou Pla Local d’Habitatge, el Pla de Ponent, el Sector Ambiental-Productiu dels Joncs, l’Espai Roca, el Parc esportiu metropolità de can Torelló, el Centre de Mar, el Pla Director d’Equipaments, la Unió de Cooperadors i la Nova deixalleria municipal-Projecte Ecopèdia.

El nou cartipàs nomena tinents d’alcalde, en aquest ordre, a Jordi Tort, que serà també el portaveu del Govern Municipal; Rosa Fernández Labella , German Barrena i Gemma Badia.

Tinences d’alcaldia

7M0A5407
7M0A5469
7M0A5460
7M0A5397

Els tinents i les tinentes d’alcalde

El nou cartipàs nomena tinents d’alcalde, en aquest ordre, a Jordi Tort, que serà també el portaveu del Govern Municipal; Rosa Fernández Labella , German Barrena i Gemma Badia.

Àmbit de Benestar, Acció Social i Cultura Educadora

German Barrena presidirà l’Àmbit de Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora. Des d’aquest àmbit s’impulsarà el PEC i els projectes d’innovació educativa, l’escola bressol municipal, la cultura i la promoció del Patrimoni històric-artístic, els esports i la modernització de les instal·lacions , les polítiques per a les famílies, la salut, les accions per a un envelliment actiu, les polítiques d’igualtat i LGTBI, el Pla Local per a les Persones amb Discapacitat, la creació de l’oficina de Defensa dels Drets dels Animals i el projecte i creació d’un nou espai polivalent.

7M0A5469
7M0A5460
7M0A5397
7M0A5419
7M0A5371
7M0A5436
7M0A5416
7M0A5383
7M0A5361

Tinent d’alcalde i regidors i regidores de l’Àmbit de Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora

A aquest àmbit estan adscrits: Mercè Campodarve, regidora delegada d’Educació; Ester Zamoraro, regidora delegada de Cultura, Gent Gran i Envelliment Actiu; Rosa Fernández regidora delegada de Serveis Socials; José Manuel Vara, regidor delegat de Salut Comunitària i Inclusió; Alba Riba, regidora delegada de Programes de Conciliacio, LGTBI i Defensa dels Drets dels Animals; Gemma Badia, regidora delegada d’Igualtat i Feminisme; Julio Tenorio, regidor delegat de Nova Ciutadania i Èric Plaza, regidor delegat de Joventut, Mediació, Cooperació, Pau i Solidaritat.

Àmbit de Governança i Serveis Generals

Jordi Tort presidirà l’Àmbit de Nova Governança i Serveis Generals des d’on gestionarà la Hisenda municipal, Intervenció, Tresoreria, Recursos Humans, Modernització, Polítiques de Transparència i Millora dels processos de participació ciutadana.

7M0A5407
7M0A5469
7M0A5383

Tinent d’alcalde, regidor i regidora de l’Àmbit de Governança i Serveis Generals

En aquest àmbit són regidors delegats: German Barrena regidor de Concessions demanials i patrimonials i Alba Riba, regidora delegada de Govern Obert i Participació.

Àmbit d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat

Jordi Tort presideix també l’Àmbit d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat que s’encarregarà de la gestió del Centre de Suport a l’Empresa, la gestió del Centre de Serveis a l’Ocupació Rosa Luxemburgo, les polítiques d’ocupació, el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic, l’impuls de la innovació vinculada al sector empresarial, la promoció de l’economia circular, la promoció de l’economia social i solidària, el Pla d’Internacionalització, el programa Made in Gavà, els Mercats Municipals, el desenvolupament del Parc Agrari i la Fira d’Espàrrecs.

7M0A5407
7M0A5416

Tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat

En aquest àmbit treballarà la regidora delegada de Turisme i Comerç, Ester Zamorano.

Àmbit de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica

Rosa Fernández presideix l’àmbit de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica que s’encarregarà del planejament i la gestió urbanística, de les obres municipals i d’urbanització, les polítiques municipals d’habitatge, els programes de sostenibilitat municipal, la implantació del PAES, el disseny de programes per a la transició energètica, l’Oficina del Canvi Climàtic, el projecte “Barcelona-Gavà-Natura”, Agricultura, la planificació de la mobilitat, el transport públic i el seguiment de l’aeroport.

7M0A5460
7M0A5419
7M0A5469

Tinenta d’alcalde i regidora i regidor de l’Àmbit de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica

A aquest àmbit corresponen les regidories delegades d’Educació que ocupa Mercè Campodarve i Polítiques d’Habitatge amb German Barrena com a regidor delegat.

Àmbit d’Espai Públic, Seguretat i Convivència

Gemma Badia presideix l’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat i Convivència que gestiona les actuacions de millora i qualitat de l’espai públic i els barris, el manteniment i serveis amb l’empresa municipal PRESEC, la Policia Municipal, la Protecció Civil, el clavegueram, els serveis de platja, les polítiques de residus, reciclatge i recollida selectiva, el trànsit, estacionament i mobilitat de vehicles, civisme i convivència, consum, salut pública i cementiri i serveis funeraris.

7M0A5397
7M0A5436

Tinenta d’alcalde i regidor de l’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat i Convivència

En aquest àmbit s’incorpora Julio Tenorio com a regidor de Salut Pública, Consum, Civisme i Convivència.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha presentat les regidories de barri com “una prioritat estratègica que estarà sota la direcció directa de l’alcaldia juntament amb el programa l’Alcaldessa als Barris”.

Les regidories es distribueixen amb Jordi Tort, regidor de barri de La Sentiu i Ausiàs Marc; Ester Zamorano, regidora de barri del Centre i Àngela Roca; Rosa Fernánez, regidora de barri de can Tintorer, can Pere Bori i can Tries; Èric Plaza, regidor de barri de Barceloneta i Serra Balet; Gemma Badia, regidora de barri de Bòbiles-Diagonal, Les Colomeres i Santa Teresa; Julio Tenorio, regidor delegat de ca n’Espinós i German Barrena, regidor de Gavà Mar i Bruguers.

Els socialistes governaran en solitari. En les eleccions municipals de maig van obtenir majoria absoluta amb 11 regidors