Carxofes del Baix Llobregat per a les residències de gent gran

Les cooperatives agrícoles del Prat i de Sant Boi estan repartint un total de 5.700 quilos de carxofes a les residències geriàtriques del Baix Llobregat i L’Hospitalet com a agraïment a l’esforç que han fet els sanitaris i ancians durant la pandèmia. Són unes 11.000 persones, entre residents i professionals, les que rebran, aquest producte.

Aquesta acció té el suport econòmic i logístic dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut; i Treball, Afers Socials i Família; del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat; i del projecte cooperatiu de distribució RodaPrat.

La distribució es farà fins el 18 d’abril. Al llarg d’aquests dies, les 134 residències d’aquest territori rebran carxofa acabada de collir acompanyada de propostes de receptes per a cuinar-la.

La iniciativa porta per nom Gràcies des del Baix Llobregat, i s’ha dut a terme anteriorment sota el nom de Gràcies des de les Terres de l’Ebre (amb la distribució de mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i taronges a les de Barcelona), i Gràcies des de Valls (amb el repartiment de calçots a residències de Lleida i Tarragona). En aquestes ocasions, ha tingut una gran acollida per part de tots els centres receptors.

Els centres residencials són als municipis d’Abrera, Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Gelida, la Palma de Cervelló, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana, Viladecans i l’Hospitalet de Llobregat.

Aquests repartiments es porten a terme en el marc de la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població.