Casa de Andalucía de Gavà
Un moment de l'actuació ahir de les cases regionals

L’escenari de la cultura local ubicat a la plaça de Jaume Balmes va acollir ahir a la tarda una exhibició de balls de cases regionals. L’acte, emmarcat dins del programa de la Festa Major de Sant Pere de Gavà, va comptar amb la participació de la Casa de Andalucía de Gavà i de l’Asociación Cultural Andaluza de Gavà. Totes dues entitats van treure a escena els seus quadres de ball per oferir el bo i millor del seu art.

Sergio Cruz, membre de l’entitat, ens va confessar que el que es va veure ahir “és només una petita mostra del que sabem fer perquè, a causa de la pandèmia, ha hagut de ser tot molt ràpid, i en poc temps hem hagut de preparar alguna cosa per poder participar”.

Cruz s’ha lamentat de que, enguany, a causa de les restriccions per la pandèmia, “no podem celebrar la Festa Major com cada any, que estem aquí durant tot el dia, però al cap i a la fi hem ofert una petita mostra i ho hem fet amb molta il·lusió i moltes ganes perquè, després d’un any i mig sense fer pràcticament res, hem pujat a l’escenari com si fos la primera vegada que pugem a ballar”.

Tot i les limitacions la veritat és que la Casa de Andalucía de Gavà va aprofitar l’actuació per presentar la seva nova companyia de flamenc, anomenada “Quejío”. I és que en aquest temps de pandèmia “no hem estat aturats i hem tingut molt temps per pensar, d’aquí ha sorgit la creació d’una nova companyia flamenca integrada pels grups més avançats de la Casa de Andalucía. Avui hem estrenat aquesta nova formació, i estem preparant un espectacle per l’Espai Maragall que tindrà lloc el proper mes de novembre”.

Casa de Andalucía de Gavà
L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi va atansar a l’acte