La Casa de València celebra 30 anys de falles
L’entitat regional celebrarà les seves esperades festes els dies 13, 14 i 15 d’abril

La Casa de València de Gavà suma, aquest 2018, els seus 30 anys de falles a la ciutat, raó per la qual aquestes festes tindran un regust especial. Com és tradició, la falla es plantarà a la plaça de Jaume Balmes el divendres 13 d’abril al matí, mentre que l’acte de presentació de les Falleres Majors tindrà lloc a les 20.30 hores, al col·legi Santo Ángel, i s’encabirà dins una gala commemorativa especial per a commemorar l’aniversari. Tot seguit, es farà el típic sopar de plantà

Cap de setmana d’activitats

Dissabte, 14 d’abril, es podrà passejar per la fira de productes artesans que s’ubicarà al llarg de l’avinguda Diagonal i de les actuacions que es faran per part de diferents associacions de la ciutat a la plaça de Jaume Balmes. A la tarda, a partir de les 18 hores, tindrà lloc a la tradicional desfilada de Moros i Cristians amb música valenciana i la participació de la Companyia General del Foc i un recorregut per la Rambla, el carrer Sant Pere. El seguici culminarà a la plaça de Jaume Balmes, indret on, a les 21 hores, es farà la sorollosa mascletà i, tot seguit, un sopar de germanor.

La cremà

Diumenge, 15 d’abril, encara es podrà passejar per la fira comercial. A les 12.30 hores es farà la missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats a l’església de Sant Pere mentre que, a partir del migdia, es podrà gaudir de diferents espectacles a la plaça de Jaume Balmes, indret on també es farà el típic dinar de falles. Les actuacions seguiran a la tarda i ja, en fer-se fosc, cap a les 21.30 hores, es procedirà a la Cremà del Ninot i al castell de focs d’artifici.