Les activitats es fan a la plaça de Pare Poveda
Les activitats es fan a la plaça de Pare Poveda

La plaça de Pare Poveda del barri d’Ausiàs March es converteix el dijous de 17 a 18 hores d’aquest mes de juny en un punt de trobada per a infants, joves i gent gran que participa de les activitats que es duen a terme en el casalet. “El casalet consisteix en un espai d’activitats infantils socioeducatius on es fan tallers, manualitats i jocs interactius per a infants de totes les edats. Treballem, a través del joc valors com la convivència, el civisme, el companyerisme i la solidaritat”, explica Aida Marzo, coordinadora del projecte de dinamització comunitària d’Ausiàs March.

El casalet, que està gestionat per l’empresa Etic Hàbitat, funciona des de fa 4 anys al llarg de tot l’any i durant juny i juliol ho fa com un casal d’estiu. Durant la pandèmia es va tenir que aturar l’activitat presencial i es feien els jocs a través de les xarxes. Ara fa tres setmanes que es va reprendre l’activitat al carrer seguint tots els protocols Covid-19 i amb més ganes i participació que mai. “El casalet d’infants és un punt de trobada per a totes les edats perquè aquí ens trobem des d’infants petitons a joves, gent gran, els pares, els avis. Participa tothom i serveix per ocupar l’espai públic, per reivindicar-ho i perquè tothom ho faci seu”, destaca Aida Marzo.

Durant la tarda d’ahir l’alcaldessa, Raquel Sánchez, va comprovar tota aquesta realitat que es viu al casalet i va participar d’alguns dels jocs amb els infants. L’alcaldessa va remarcar “la bona acollida, la participació en aquest espai intergeneracional en què tothom gaudeix, col·labora i ajuda, a través del joc, a establir vincles amb el seu barri”. Un dels aspectes remarcables del casalet és “el treball amb els més petits i les més petites sobre el que són actituds incíviques i el contribuir a generar un sentiment d’orgull, de pertinença de barri”.

Durant el juny el casalet funciona tots els dijous de 17 a 16 hores i al juliol s’amplia a dos dies a la setmana en horari de matí.