CASAP
El CAP de Can Bou, un dels dos centres del CASAP Castelldefels (Foto: www.casap.cat)

Fa uns dies ens vam fer ressò d’una crida que havien fet alguns treballadors del Consorci Castelldefels Agents de Salut (CASAP), una entitat pública participada per l’Ajuntament de Castelldefels i l’Institut Català de la Salut que gestiona dos centres sanitaris a la ciutat: el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Can Bou i el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) situat a la planta baixa del CAP El Castell. Alguns treballadors del CASAP van fer una crida a la ciutadania a títol personal demanant mascaretes, tot i que actualment el consorci en disposa de els suficients per garantir la protecció dels seus treballadors.

Ara ha sorgit una nova crida dels empleats del CASAP demanant  bates impermeables. Segons ens explica Antoni Peris, director-gerent del CASAP, el consorci no només en disposa de mascaretes sinó també de bates quirúrgiques, però el que demanen els treballadors és un altre tipis de bata ben diferent: “La bata quirúrgica és la típica verda, et protegeix el cos sencer i es poden esterilitzar, i són bates que, per atendre gent que no té positiu per COVID-19 o sospita de positiu, protegeixen més que altres com per exemple els pijames d’urgències, que molts són de mànigues curtes. De les bates impermeables realment en fem servir molt poques, però puntualment poden ser necessàries perquè les verdes no són estrictament impermeables i aquesta impermeabilitat sí que et protegeix si el pacient té un esternut o tus”.

Segons Peris, les bates impermeables “poden ser necessàries quan estem molt a sobre del pacient, quan fem domicilis o si el pacient necessita una atenció molt propera si per exemple s’està ofegant”. Es tracta, però, de bates “que no és habitual que la gent tingui a casa, se solen utilitzar en professions molt específiques com ara sectors de pintures, però la crida es fa per si alguna persona tingués d’aquestes bates impermeables”. Tots aquells que vulguin col·laborar en aquesta crida podes escriure un correu electrònic a l’adreça sburgos@casap.cat.