Castellers de Gavà
Els Castellers de Gavà actuen a la Fira d’Espàrrecs

Els Castellers de Gavà han actuat aquest matí a la plaça de Jaume Balmes en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà. La colla gavanenca ha actuat acompanyada de la Colla Castellera Nyerros de la Plana, els Castellers de l’Adroc, i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample. Aquests últims, per cert, ha estat la primera vegada que han actuat fora de la ciutat de Barcelona.

El president dels Castellers de Gavà, Carles Artola, ens ha explicat abans de l’actuació que “habitualment aquesta sol ser la primera actuació de la temporada però enguany la Fira ens agafa rodats perquè la d’avui serà ja la cinquena, així que mirarem de fer una Diada completa de sis amb vistes ja als projectes de nous castells que tenim en cartera de cara tant a la Festa Major com a la tardor”.

Respecte a aquests nous projectes, Artola ens ha destacat que la idea és “atacar la gama de set, no sabem si el quatre o el tres i això caldrà afinar-lo en el darrer moment, però tenim molta il·lusió i de fet avui tenim previst provar a la gent amb alguna cosa de l’estil d’un quatre de sis amb agulla net, per exemple”.

El president dels castellers ha posat en valor la presencia de l’entitat en el programa de la Fira atès que “per nosaltres és important participar tant aquí com en qualsevol activitat on s’aplegui força gent de Gavà, perquè el que volem al cap i a la fi és estendre la cultura castellera a tot el poble de Gavà, i un bon lloc per tal que la gent ens conegui és aquí, on hi ha tant de gent”.

La colla gavanenca ha aconseguit mobilitzar aquest matí a 70 persones, xifra que amb els integrants de les altres tres colles ha resultat en una diada castellera on han pres part uns 300 castellers.