Castellers de Gavà
Un moment de l'homenatge (en aquest cas només a Calatayud) de l'any 2018

El Castellers de Gavà organitzen el proper dissabte un homenatge a Jordi Calatayud i Albert Massana. L’homenatge tindrà lloc a partir de les 19:30 hores a la plaça de Josep Tarradellas, al costat de la placa que recorda precisament a Calatayud. En l’acte està previst que Miquel Comas, president dels Castellers de Gavà, adreci unes paraules a tots els assistents. Després s’encendran dues espelmes per recordar a Calatayud i Massana, i finalment es farà un pilar de dol.

Aquest homenatge, segons ens explica Comas, “es fa cada any i fins i tot en els anys de pandèmia no el vam deixar de fer, tot i que amb les mesures de seguretat que corresponien i amb menys assistència, és clar, anàvem dos o tres membres”. Es dona la tràgica circumstància de que Calatayud i Massana van morir el mateix dia, el 4 de març, però en diferents anys: l’accident de Calatayud va tenir lloc l’any 2017, i la mort de Massana l’any 2021. Per això aquest homenatge és conjunt i és tan especial, “és una casualitat de la vida i esperem que no passi res semblant aquest 4 de març”.

És, doncs, un homenatge per recordar dues figures clau als Castellers de Gavà: “Qualsevol membre d’una colla castellera sap què és formar-ne part i com se l’estima i com participa, i tot i que els dos eren membres de la nostra colla la veritat és que l’Albert feia poc que havia arribat, però el Jordi portava molt temps implicat en la colla. Quan una persona que porta tant de temps se’n va, tota la colla queda afectada”.

Els Castellers esperen que, “com que aquest any el 4 de març cau en dissabte, aquest any serà més fàcil que vingui més gent que altres anys, que era tot més complicat si el dia queia en laborable. A més, com que els dos eren membres d’Esquerra Republicana de Catalunya, també esperem que vingui gent del partit. En total esperem que vingui més o menys una cinquantena de persones”.

Respecte a l’accident de Jordi Calatayud, Comas recorda que “va ser totalment imprevisible, li va caure una xarxa a sobre però ara mateix la xarxa que tenim al rocòdrom està molt assegurada a la paret i té elements de seguretat addicionals, així que esperem que una cosa així no torni a passar mai més a ninguna colla castellera”.