Jordi Tort, portavoz del grupo municipal del PSC
Jordi Tort, portavoz del grupo municipal del PSC

Necessitem un canvi de prioritats en la política catalana. Deixar de centrar el debat en l’eix identitari, amb el respecte a totes les posicions, per centrar-lo en la sanitat, el treball, els temes socials, i en com ens en sortirem de la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia. Aquest és el veritable problema a què ens enfrontem ara i a què la ciutadania demana que els polítics siguem capaços de trobar remei.

La política és l’eina que ha de servir de punt de trobada mitjançant el diàleg a les persones que pensen diferent, i no pot seguir contribuint a crear blocs que no es reconeixen entre ells, això no és política.

En la política local, som capaços de construir des del diàleg amb els que pensen diferent que nosaltres, i això hauria de servir d’exemple per veure que el diàleg i el pacte també és possible en altres administracions.

No volem oblidar que aquest mes hem perdut al nostre company regidor Albert Massana, portaveu d’ERC a Gavà i expressar des d’aquí el nostre condol a familiars i amics, especialment a l’Aleix, la Naiara i la Mireia. Albert era una gran persona, dedicada al seu treball i la seva ciutat, estimada per molta gent, tot i que no pensessin com ell, de gran sentit de l’humor, capaç d’escoltar i debatre des de les seves idees per arribar a acords. Els que hem compartit espai amb ell el trobarem a faltar. Particularment, hem compartit reunions, trucades, zooms, i teníem la sort que acabéssim d’acord o en desacord, sempre ho fèiem amb respecte i un somriure. Exemples com el d’Albert són els que ens fan falta en tots els nivells de la política. Persones dedicades als altres i capaços de construir acords des de l’inicial desacord.

Per això serveix la política, per parlar, discutir i pactar des del reconeixement de l’altra part i la seva representativitat. Esperem que aquesta legislatura que comença al Parlament de Catalunya porti aquest canvi, i es comenci realment a treballar per millorar la vida de les persones, que és el que Catalunya, i la seva gent, necessita.