Jordi Tort, portaveu del grup municipal del PSC
Jordi Tort, portaveu del grup municipal del PSC

Davant la Covid-19 i la situació patida l’inici de curs escolar en què les famílies han patit improvisació del govern de la Generalitat, sense aportar prou recursos per garantir l’educació equitativa per a tothom, sent incapaç de garantir la seguretat dels alumnes i tenir els protocols clars per part de les famílies, o també la manca de rastrejadors de Covid-19 i de recursos als CAP que han evidenciat una manca de serveis d’atenció primària, Catalunya no pot esperar més un nou govern.

La pandèmia porta amb ella el perill de la desigualtat, que l’escletxa social s’eixampli, i perquè això no passi Catalunya necessita acords de país i lideratge per a una recuperació que no deixi ningú enrere. Demanem eleccions per començar una nova etapa d’amplis consensos que permetin sortir al país de la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19 sense deixar ningú enrere.

No és moment ni de disputes internes de govern, com les que estem veient aquests dies entre Junts per Cat, PDCAT i ERC, ni de la recerca de quimeres que se saben sobradament impossibles. Ara cal prioritzar. Aquest moment va de salvar vides, garantir l’accés a l’educació en igualtat de la infància, de garantir el dret bàsic a l’alimentació, a l’habitatge i d’ajudar que es mantinguin els llocs de treball. Catalunya necessita un govern compromès amb aquests menesters, i que posi per fi a les persones com a prioritat, en comptes de la lluita de banderes.

I per això necessitem eleccions ja, i un nou govern amb una mirada àmplia de país, amb capacitat de prioritzar la gestió de la crisi social i econòmica i d’arribar a acords i consensos, i sens dubte l’actual govern està molt lluny de les necessitats del país.

PUBLICITAT