Caviga
Caviga ven un any més roses manufacturades pels usuaris

La Fundació Caviga ha engegat la campanya #tothomambrosa per celebrar la Diada de Sant Jordi d’enguany. El centre ven roses manufacturades pels usuaris a tothom que vulgui comprar-les.

Amb aquesta iniciativa, Caviga vol “promocionar el producte artesanal que fem a Caviga, a l’hora que també donem visibilitat al treball de les persones amb discapacitat intel·lectual”, tal i com ens ha explicat Laura Barrufet, presidenta de Caviga. Enguany, però, “ens hem hagut d’adaptar a les restriccions de la Covid i, si cada any el que fèiem era distribuir aquestes roses a partir de la Diada de Sant Jordi, enguany el que hem fet és engegar una campanya a xarxes socials prèvia a Sant Jordi”.

La campanya té lloc principalment a Instagram i qualsevol persona pot comprar una o més roses, que són el producte de la feina diària dels usuaris del centre ocupacional: “El 50% del temps que passen els usuaris al centre ocupacional el dediquen a ocupació terapèutica, el que vol dir treballar, i llavors treballem o bé amb artesania o bé amb productes per manipular que ens porten algunes empreses”.

Caviga, doncs, produeix diversos articles d’artesania, i un d’ells és la tradicional rosa de Sant Jordi, de les que “acostumem a vendre cada any entre 1.000 i 1.500 de diferents tipus, des de literàries fetes amb llibres fins a roses de sabó o de tela de sac, cada any anem innovant aquest producte”.

La presidenta de Caviga vol deixar molt clar que aquesta rosa “és un producte de qualitat, nosaltres tenim amb l’artesania la política de fer productes bonics que ens els comprin no per solidaritat, sinó perquè són bonics, a banda de solidaris. De fet, estem assessorats per experts en cadascun dels productes que fabriquem, tant en el cas de les roses com per exemple en el cas dels sabons. Estem creant productes amb l’objectiu de que es puguin vendre a botigues, volem crear aquest canal com una nova línia de negoci”.

La venda a xarxes socials és el primer any que la porten a terme, però Barrufet té clar que aquest “és un primer pas, ja que la nostra idea és poder oferir el producte a la pàgina web per tal que es pugui comprar allà”.