Celebració del Día de Andalucía a Gavà

Gavà commemorarà aquest dissabte el Dia de Andalucía amb el concert del grup Makarines. L’actuació del duet tindrà lloc dissabte, a partir de les 19 hores, a l’Espai Maragall i les entrades són amb invitació a la taquilla d’espai Maragall.

Makarines, és un duet sevillà format per dos joves germans, José i Maka, sorgits del barri de Triana. A aquests dos germans nascuts en Sant Joan de Aznalfarache i establerts a Valencina de la Concepció, ja se’ls va obrir tot un món de possibilitats musicals asseguts en els genolls del seu avi segon, de qui van heretar l’afició el cant, l’harmonia i el compàs.

Primer com a diversió i després professionalment, comencen a actuar en diferents locals, debutant a la sala “La Madrugá”. Des de llavors, van passar a compartir escenaris amb diversos cantants i cantaors importants (com Diego Carrasco, Diego del Morao, La Tana o María Jiménez i van col·laborar amb Chiquetete i Radi Makande), fins i tot van arribar a prendre part en festivals com els de Mont de Marsans i del Cante de les Minas de la Unión, i a cantar en teatres el Alameda i el Central hispalenses..

En un moment determinat, van donar un gir a la seva línia estilística i van entrar en el flamenc-fusió, que és el que fan ara. Al 2005 van gravar un CD dirigit pel pianista Pablo Suárez, (en el qual van intervenir músics de la talla del baixista Pepe Bau i el bateria Joaquín Migallón, entre altres)

Makarines es troba en una maduresa musical i personal i és el que ells volen plasmar en el seu tercer treball discogràfic (el primer amb la seva pròpia companyia). Amb aquest nou projecte, anomenat “Dos manos y un pincel”, es volen identificar una mica més amb el seu públic, cada vegada més ampli, i plasmen en el seu disc 10 temes plens de vitalitat, ritmes i sentiments.