Gavà ha celebrat aquest dissabte el Dia de Andalucía, que oficialment es commemora el 28 de febrer, amb una acte a l’Espai Maragall organitzat, de manera conjunta, per la Asociación Cultural Andaluza i la Casa de Andalucía de Gavà.

L’esdeveniment, va comptar amb la presència de l’alcaldessa Gemma Badia qui, en la seva intervenció, va destacar “el paper cabdal de les entitats regionals per mantenir viu el sentiment de pertinença a la seva terra, un cordó umbilical que no es pot trencar, i les tradicions i costums pròpies, la qual cosa resulta enriquidor per a tots, ja que Gavà, terra d’acollida i diversitat, s’ha forjat gràcies a la barreja de diferents cultures”. Badia ha assegurat que “entre tots i totes hem construït i millorat la nostra ciutat, i s’ha fet sempre des del respecte per garantir la bona convivència”.

A l’inici de l’acte, i després de fer sonar els himnes d’Andalusia i Catalunya, la presidenta de la Asociación Cultural Andaluza, Amparo Atienza, va lloar “el caràcter alegre i acollidor de la gent d’Andalusia una terra amb gran encant” que va definir “com el millor lloc on viure”.

La presidenta de la Casa de Andalucía de Gavà, Conchi Benjumea, va destacar “el paper de les entitats regionals, amb el suport de l’Ajuntament, per mantenir viu l’amor a la terra on vam nèixer i, a la vegada, estimar la terra on vivim”.

Quadre de ball de la Casa de Andalucía
Quadre de ball de la Asociación Cultural Andaluza

Després dels parlaments es va poder gaudir de l’actuació d’un quadre de ball de cadascuna de les entitats i, tot seguit, hi va haver el concert del cantaor flamenc Cristian Guerrero.