L'alcaldessa i organitzadors de l'activitat amb un grup d'assistents
L'alcaldessa i organitzadors de l'activitat amb un grup d'assistents

Més d’un centenar de persones van assistir, dissabte 1 d’octubre, al parc municipal de la Torre Lluc per participar de la celebració del Dia Internacional de la gent gran, un acte que té com a objectiu conscienciar a la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

L’acte organitzat pel Fòrum G3 i l’Ajuntament de Gavà va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Gemma Badia, qui sobre el lema escollit enguany per l’ONU  “La resiliència i les contribucions de les dones grans” va remarcar que “el que s’ha volgut és donar sobretot rellevància al que és la capacitat de resiliència de les dones, especialment les dones grans que pateixen dos tipus de desigualtats: una és per l’edat  i l’altra és per gènere. En aquest sentit s’ha de tenir en compte la força, l’empenta, les ganes de fer coses de la nostra gent gran i sobretot de les dones. També quines son les incidències que hi ha a nivell econòmic, social, d’atenció sanitària, que qui més pateix avui dia aquestes problemàtiques son les dones, son les dones grans.”.

En aquesta ocasió el manifest que destaca tots aquests aspectes del que va parlar l’alcaldessa va estar llegit per Maria Carme Rodríguez i Manuel Francisco Sandoval. A continuació els assistents van participar en una passejada que va recórrer diferents vies de la ciutat fins acabar de nou al parc municipal.

Setmana de la gent gran

En aquest acte l’alcaldessa va presentar “Gavà, al costat de la gent gran”, un programa amb activitats dirigides a la gent gran, que es farà del 24 a 28 d’octubre. “Cada dia es proposa una activitat diferent per tal que la gent pugui aprofitar i fer des de xerrades, trobades de tertúlia, zumba o una activitat esportiva concreta a la Torre Lluch. Penso que es una setmana en la qual se l’hi dona una cabuda, una benvinguda i un propòsit a la gent gran perquè pugui compartir tots aquest avenços”.

Tota la programació ha estat dissenyada i pensada transversalment amb altres departaments com els de cultura, igualtat i educació.

Casals municipals de la gent gran

Al marge d’aquest programa específic que es fa per primera vegada, Gemma Badia, va posar en valor l’oferta d’activitats que s’ofereix en els diferents casals de la gent gran des d’octubre fins a desembre. “La gent gran de Gavà és activa, amb ganes de moure’s, de fer vida. Un exemple és que avui hi ha una passejada molt d’hora que està plena de homes i dones grans. No els atura res, ni el fred, tenen ganes de sortir, de passar-ho bé i de fer convivència. Doncs això també és una part que nosaltres estem oferint, d’octubre a juny”.

Actualment a Gavà  hi ha3.582 persones de gent gran que estan donants d’altra com usuaris i usuàries dels casals municipals, dels quals 141 han estat altes noves durant el 2022.