Cartell guanyador del concurs de cartells del 40è aniversari que representa la diversitat de l'alumnat dels centres d'adults
Cartell guanyador del concurs de cartells del 40è aniversari que representa la diversitat de l'alumnat dels centres d'adults

El Centre de Formació d’Adults (CFA) compleix 40 anys, quatre dècades d’importants canvis tant a la ciutat com a la societat i en el tipus de formació que es dona als adults. “Els primers anys calia alfabetitzar i donar l’oportunitat d’accedir a l’educació a una població que havia començat a treballar des de molt jove i que no havia pogut anar a l’escola. Actualment, el més important és cobrir la necessitat de formació continuada dels adults amb ensenyaments com l’anglès i la informàtica”, expliquen des del CFA.

Els temps i les demandes de formació van canviant, “però l’escola ha sabut adaptar-se als nous contextos i al nou alumnat, oferint sempre una educació pública i de qualitat adaptada als interessos de les persones adultes. Més de 8.500 alumnes han passat pel centre i esperem que en siguin molts més”, afegeixen les mateixes fonts.

Per celebrar aquests 40 anys el Centre ha programat activitats virtuals, a causa de la Covid-19: un concurs de cartells i un recull de vídeos d’alumnes i exalumnes que es pot veure a la pàgina web del CFA.

La programació també inclou una activitat presencial que comptarà amb l’assistència de membres antics i actuals de la comunitat educativa del centre: “Per trobar-nos i fer una mirada a tot el camí recorregut per tal d’encarar el que falta per recórrer. Com ha canviat Gavà des dels anys 80? Com va sorgir l’escola d’adults? Quins projectes s’hi han desenvolupat? Quines experiències expliquen els alumnes que hi han passat?”. Un munt de qüestions per analitzar a l’acte Passat, present i futur de l’escola d’adults de Gavà, que tindrà lloc divendres 21 de maig, a les 18 hores, a la sala d’actes de l’Institut El Calamot.

L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia. Escriure a 40aniversaricfagava@gmail.com.