Centres comercials i botigues grans podran obrir entre setmana
Centre Comercial Baernasud, el passat 25 de febrer.

El Procicat ha anunciat aquest divendres canvis en les restriccions anti-Covid i a partir de dilluns, 1 de març, permetrà la reobertura dels centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats, però només entre setmana i amb un aforament del 30%. La restauració d’aquests centres comercials, però, seguirà tancada.

A més, es flexibilitzen d’altres mesures en l’àmbit de l’educació i de l’esport, principalment. El gruix de les restriccions es prorroguen 7 dies, fins al 7 de març.

Educació

  • Es podrà recuperar la presencialitat el segon curs d’universitat a partir del 8 de març, com ja es fa des del 8 de febrer en el primer curs.
  • En l’àmbit educatiu hi ha una altra novetat, a partir de dilluns les colònies estaran permeses sempre i quan es facin amb el grup bombolla.
  • A l’escola es manté l’ensenyament presencial en infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius. En la resta de cursos es prioritza l’ensenyament telemàtic, excepte per a les pràctiques.

Esport

  • S’amplien les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada. Així doncs es manté l’aforament al 30% però s’aixeca la limitació de grups de màxim 6 persones.
  • L’aforament de les piscines passa del 30% al 50%.
  • Els consells esportius, que inclouen l’esport escolar, poden fer els entrenaments habituals i sense límit de persones, perquè el 22 de febrer van quedar equiparats a l’esport federat. Això vol dir que també poden participar en les competicions que estiguin permeses.