Certificat Covid a bars i restaurants gimnasos i residències
Certificat Covid a bars i restaurants gimnasos i residències

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, estendre l’ús del certificat digital COVID de la UE als interiors de la restauració, als gimnasos i per accedir a les residències de gent gran com a resposta a l’increment de la incidència del virus dels darrers dies. Els visitants dels residents, si no estan vacunats, se’ls farà un TAR abans d’accedir-hi.

El conjunt de mesures, avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, són vigents per 14 dies. Per tant, fins el proper 9 de desembre. En tot cas, el govern no descarta demanar una ampliació més enllà d’aquesta data si l’evolució de la pandèmia no millora.

Els menors de 12 anys en queden exclosos, donat que no han rebut la vacuna.

El document que certifica estar vacunat, haver superat la malaltia o bé tenir un test negatiu, s’haurà de mostrar abans d’entrar als establiments, juntament amb el DNI.

Els espais hauran de designar personal per controlar l’accés, sense conservar les dades de les persones que hi vagin ni poder fer-ne cap més ús.
També es recorda que l’ús de la mascareta és obligatòria a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

Al mateix temps, i com fins ara continuaran vigents, entre d’altres, la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 h i les 6 h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22 h i les 6 h. El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.