Challenge Salvemvides
Les Escoles Núria superen el challenge #Salvemvides.

El CEFP Núria de Gavà va organitzar, ahir a la tarda, el challenge #Salvemvides, una activitat oberta a tothom amb l’objectiu, segons va explicar el director del centre Josep Margallón, “de sensibilitzar la població de la necessitat de conèixer la maniobra de reanimació cardiopulmonar (RCP), perquè permet salvar moltes vides actuant en el moment més inesperat”.

Així, aplegats a la plaça de Jaume Balmes, un bon nombre d’alumnes, agrupats de 50 en 50, van iniciar el repte agenollats sobre un coixí amb forma de cor i aplicant les compressions al ritme de la cançó “Stayin’ Alive”, dels Bee Gees. La tria d’aquesta peça no és casual ja que el tema té un tempo de 100bpm o beats per minut, que és la freqüència recomanada per a fer RCP.

Tot seguit, i per rondes, i durant 1 hora, es van anar sumant a l’activitat ciutadans i ciutadanes presents a l’acte, entre ells la pròpia alcaldessa Raquel Sánchez i diversos regidors i regidores.

Raquel Sánchez es va sumar al repte.

Margallón ha precisat que “la idea de tirar endavant aquesta mena de challenge, que ara estan tant de moda, va partir dels propis joves i, en concret, des del nostre departament que toca la matèria de sanitat. A partir d’aquí, s’hi han sumat estudiants d’altres branques i volíem fer-ho extensiu a tothom per aconseguir salvar, simbòlicament, en una 1 hora, fins a 500 o 600 vides. Estem contents de la bona acollida rebuda i del suport que hem rebut per part de l’Ajuntament en els preparatius de l’activitat des del mateix moment que les ho vam proposar”.