Cinema amb Tierra de Dios
Un dels fotogrames del film.

L’Espai Margall acollirà, aquest divendres, la projecció de la pel·lícula “Tierra de Dios”, una activitat encabida dins els actes de la celebració de la Setmana Europea a la ciutat.

La cinta, del 2017, està dirigida por Francis Lee i interpretada per Josh O’Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones i Ian Hart i narra la història de Johnny Saxby un jove granger de Yorkshire que intenta evadir-se dels seus problemes amb l’alcohol i el sexe. Quan arriba al poble durant la primavera un immigrant romanès per a treballar en la cria d’ovelles, la seva visió de la vida canviarà de forma radical. La història que sorgeix entre els dos és la història d’un aprenentatge.

La comparació amb “Brokeback Mountain” de Ang Lee (2006) és inevitable i en certa manera tenen moltes similituds, però Terra de Déu va molt més allà, és més profunda i això el que la fa especial, diferent i única. A diferència de la pel·lícula de Ang Lee, no és l’homofòbia de l’entorn rural el que s’interposa en el camí de la felicitat dels dos joves. De fet notem com l’àvia de Johnny tolera la relació entre ells perquè se sent commoguda del canvi positiu del seu nét, i fins i tot al poble saben de la seva condició sexual. La xenofòbia a l’estranger, l’hostilitat a l’entrada d’immigrants a la recerca de treball és l’element conflictiu i, a “Tierra de Dios” un dels pilars sobre els quals es va recolzar el Brexit al Regne Unit.

La sessió, l’entrada per a la qual és gratuïta, donarà inici a les 22 hores.

PUBLICITAT