Circus Universal
Un artista del circ assajant el seu número, aquest matí

The Circus Comes to Town!!! Concretament, el Circus Universal, que és el que ha aterrat a la plaça Francesc Macià de Gavà. Allà s’hi estarà des del dissabte 21 de maig i fins el diumenge 5 de juny oferint un espectacle que, en paraules de Loredana Marton, que és directora artística del circ, “és una mica diferent ja que fusiona el circ tradicional amb la tecnologia 3D. A més, llencem un missatge per conscienciar vers l’escalfament global, que està destruint el món”.

Que el circ sobreviu perfectament en ple segle XXi ho demostren, doncs, projectes com aquest capaç de mantenir els números tradicionals adaptant-los als temps actuals. De fet, “no volem perdre mai l’essència del circ perquè el circ és cultura, el circ és tradició, i no volem que canviï mai. Però sí que ens adaptem, i per exemple ara no tenim animals perquè estan prohibits en els circs, però hem intentat innovar en aquest sentit per oferir un espectacle digne i que tothom surti content, especialment els nens”.

Marton ha volgut incidir en la supervivència del circ, un espectacle tan tradicional, en temps on l’oci està dominat per les noves tecnologies: “Els artistes de circ et poden emocionar sense tocar-te, i de fet nosaltres sempre diem que els artistes de circ som sanadors d’ànimes perquè, sobretot ara en pandèmia, la gent entra a la carpa i s’oblida durant dues hores de tot el que passa a fora. I és això el que sempre intentem: que la gent quan entri aquí deixi els problemes a fora i passi una estona agradable i en família”.

El Circus Universal va ser fundat l’any 1925 per la família Burkhart, i per tant estan molt a prop de complir 100 anys d’història. Han viatjat per tota Europa, han girat extensivament per Espanya, i tot i això aquesta serà la seva primera visita a la nostra ciutat. La companyia està integrada per unes 46 persones de les quals 22 treballen directament a la carpa del circ. Les entrades per les diferents funcions que faran a Gavà es poden adquirir de manera anticipada a la mateixa taquilla, de les 11:00 i fins les 13:00 hores i després a partir de les 16:00 hores. També es poden comprar online aquí i compte, perquè aquesta opció comporta, segons sessions, un descompte del 50%.

Circus Universal