Ciutadans porta al Ple l'ocupació il·legal d'habitatges
El grup municipal de ciutadans a Gavà ha presentat una declaració política en el Ple Municipal demanant que s’actuï enfront l’emergència que, en matèria d’habitatge, pateix la nostra ciutat i contra l’ocupació il·legal

El grup municipal de ciutadans a Gavà ha presentat una declaració política en el Ple Municipal per demanar que “s’actuï enfront l’emergència que, en matèria d’habitatge, pateix la nostra ciutat i contra l’ocupació il·legal”.

El text demana “la retirada del decret llei 1/2020 aprovat pel Parlament” perquè, al seu entendre, “atorga més drets als ocupants que als propietaris que paguen els seus impostos” . També s’insta al govern central a que “estableixi, de forma permanent, el fons socials d’habitatge sorgit de les entitats financeres per tal de fer possible que tothom tingui un sostre”.

En la moció, el grup ha defensat l’habitatge públic tot recordant que “no s’ha complert la llei catalana del 2007 que establia que en 20 anys calia fer un 15% d’habitatge social”. Segons Gavilán, “passat tot aquest temps, durant el qual hem tingut governs de tots els colors, només s’ha materialitzat un 2%”, la qual cosa “no és de rebut” i reclama que “el compliment la llei”, entre d’altres coses, “perquè contribuiria a la baixada general dels preus dels lloguers”.

Des de Ciutadans denuncien que “l’ocupació comporta greus conseqüències” i posen com a exemple “el cas d’una màfia que, després d’inundar el pis, es va veure afectada l’estructura de bona part de la finca, fins al punt que la família que vivia a sota va haver de marxar de casa. Fins dos anys més tard no es va poder fer fora als ocupants”.

La declaració política de Ciutadans s’ha aprovat amb els vots del PSC, Ciutadans i el PP i les abstencions d’ERC, Podemos i Junts per Gavà.
 

PUBLICITAT