classes de ball
L’Associación Cultural Andaluza reprèn les classes de ball (Foto: cortesia Mireia Benítez)

L’Asociación Cultural Andaluza de Gavà reprendrà les seves classes de ball el proper 4 d’octubre. Mireia Benítez, professora de ball, ens ha explicat que “ho farem amb totes les mesures de seguretat adients a causa de la Covid-19”. Entre aquestes mesures hi ha “una reducció d’alumnes per classe, jo abans podia arribar a tenir 14 alumnes i ara faré classes de 6, o de 8 com a màxim si les coses milloren”. La intenció és “que no hi hagi molta gent a l’aula”, però és que, a més, “tenim un humidificador, que ens ha costat 500 euros, i també un termòmetre digital per prendre la temperatura”.

Les classes de ball han estat aturades des de l’inici de la pandèmia “primer pel confinament, desprès vam començar les classes a l’octubre però vam haver d’aturar-les de nou al novembre a causa de la pandèmia, i després jo vaig patir una caiguda i no vam poder reprendre les classes quan es podia fer-ho”. Benítez també admet que “tampoc era molt viable fer-les ja que la gent tenia molta por, jo tinc gent major i nenes com alumnes i hi havia molta por al Covid”.

Benítez admet que “és molt important per a mi tornar una mica a fer classes, ha estat un any molt dur i mai m’havia passat res semblant en 20 anys que porto donant classes, hem plorat molt perquè no hem pogut fer classes durant massa temps, i necessitem tots el contacte personal”.

Ara ja hi ha “molta gent apuntada perquè la gent té moltes ganes de tornar a ballar, tinc la sort de tenir unes alumnes que porten molts anys amb mi”.

Les classes que s’ofereixen a l’entitat són de ball de sevillanes, de flamenc, de castanyoles, amb diversos nivell d’expertesa i amb una classe gratis per tal de poder veure en quin nivell és més adequat entrar-hi.