clau màgica
El patge Salambí és l'encarregat de custodiar la clau màgica

El Museu de Gavà és el nou emplaçament escollit enguany per tal que tots els infants de Gavà pugui admirar la clau màgica de la ciutat. Es tracta d’una clau especial que fan servir cada any ses Majestats els Reis Mags d’Orient perquè té la capacitat de canviar de forma i fer-se més gran o més petita per poder obrir totes les portes de totes les llars de Gavà. És d’aquesta manera que poden entrar i deixar les joguines (o el carbó) als infants gavanencs.

clau màgica
Aquesta clau obre totes les portes de Gavà.

Enguany, i per garantir al màxim la seguretat de tots els assistents, la visita a la clau màgica es fa amb cita prèvia i per torns. Uns patges de ses Majestats són els encarregats de guiar les visites i de fer les pertinents explicacions. El patge Salambí, que és de fet el que custodia la clau, explica als nens que “el dia 5, després de la cavalcada, els Reis Mags vindran caminant per aquest mateix camí que avui fan els visitants, trauran la capsa que protegeix la clau, l’agafaran, i se la portaran per entrar a totes les cases de Gavà per deixar tots els regals”.

clau màgica
I aquest és l’Arbre dels Desigs

Els infants que visiten la clau màgica també poden deixar el seu desig personal a l’Arbre dels Desigs, que enguany s’ha instal·lat per primera vegada. El patge Salambé és qui custodia aquest arbre que “recull tots els desitjos dels nens i nenes de Gavà, que són desitjos on els infants hi posen amor i energia positiva. És molt important que els infants deixin el seu desig perquè desprès tota aquesta energia es traspassa a la clau màgica que és la que obrirà totes les cases la nit de Reis”.

clau màgica
Detall de l’Arbre dels Desigs