Clean Up Day
Cartell de l'activitat

L’Associació de Veïns de Can tries ha decidit sumar-se al Clean Up Day del proper diumenge 20 de novembre. Lydia Hernández, que és secretària de l’entitat, ens ha explicat el motiu: “El nostre és un barri essencialment de muntanya, és una zona molt verda, i volíem conscienciar a la gent perquè quan passeges per la muntanya et trobes molta brossa de la gent incívica”.

El punt de trobada serà a les 10 del matí a la plaça de Can Tries, i d’allà “anirem fins l’entrada del barri per carrer i després tornarem per la muntanya al lloc de sortida”. En el recorregut, la idea és “anar recollint tota la brossa que ens trobem, que majoritàriament sol ser plàstics i llaunes, i també algun paper”.

La tasca ecològica és ben evident, però Hernández destaca també la vessant pedagògica de l’activitat: “Volem que els infants vegin com aquesta brossa afecta a la natura, i els adults hem d’ensenyar als infants a no llençar res a la natura. És a dir, volem conscienciar als més petits però també als pares, ja que aquesta és una tasca que s’ha de transmetre de pares a fills”.

L’activitat, per a la qual no cal cap inscripció prèvia, acabarà amb una masterclass infantil de taitxí i, a més, també hi haurà recollida de joguines ja que l’associació de veïns col·labora amb la campanya A Gavà, Cap Infant sense Joguines.