La ciutat ha viscut, enmig d’un gran ambient, una nova edició del seu seu ja més que consolidat Festival Internacional de Titelles. El certament, organitzat un ana vegada més per la Fundació La Xarxa, amb el suport de l’ajuntament, ha sumat la seva edició número 28. Des de divendres a la tarda, i fins ahir, un total de 18 companyies vingudes d’arreu van representar els seus muntatges repartits per tota la ciutat i és que, una de les novetats d’aquest any ha esta la voluntat de descentralitzar espais per arribar a tots els barris. Així, per exemple es va fer una acció dissabte al matí a MercaGavà.
Altres escenaris van ser la plaça Major, la plaça Josep Tarradellas, l’Espai Maragall i, lògicament la Torre Lluc, on a més es va poder gaudir de la instal·lació Titeretú” de la companyia Itinerària amb estructures mòbils de fins a 5 metres que la gent podia manipular. Tampoc hi han faltat els espectacles itinerants amb el Centre de Titelles de Lleida i el seu elefant “Hathi” i el que va servir per fer la cloenda amb la Cia. Xip Xap i el seu “Rum Rum, Trasto Karts”.
En el marc del Festival també es va poder participar, divendres a la tarda, de la conferència titulada “Travessant el titella. Nous llenguatges en la confluència de creació i emoció” al voltant de l’objecte manipulat com a punt de trobada entre l’obra i l’espectador.
El president de La Xarxa, Jaume Amigó considera que “hi ha hagut una bona barreja de propostes clàssiques amb altres de més innovadores” i ara ja posa la seva mirada en el futur “per arribar als 30 anys, i més enllà”. Amigó creu que “l’evolució del certamen ha anat en paral·lel a l’evolució de la mateixa societat. Així vam començar amb espectacles molts senzills, després durant les vaques grasses es van contractar grups de l’altra punta de món, i amb la crisi va caler reduir el pressupost. Malgrat tot puc assegurar que la qualitat de les propostes no s’ha ressentit perquè no sempre alts catxes són garantia de qualitat i, a la inversa. Per tant, estem satisfets amb la selecció feta”.
L’Alcaldessa, Raquel Sánchez, assegura que “per a Gavà, el Festival és un esdeveniment cultural i artístic que hem vist créixer i que cada vegada incorpora propostes més innovadores, variades i de gran qualitat. Són representacions amb titelles que, a més de divertir, tenen un gran valor pedagògic perquè transmeten valors als més petits”.
Sánchez també ha volgut “agrair la col·laboració dels comerciants que, una vegada més, s’han implicat en un acte de ciutat guarnint els seus aparadors per tal de promocionar el certamen”.