jocs esportius

Dissabte, 27 de maig, l’estadi municipal de La Bòbila es va convertir en una autèntica festa pels nens i nenes que han pres part al llarg del curs en els Jocs Esportius Escolars. I és que era la cloenda de l’edició d’aquest any, moment en què els lliuraven un reconeixement en forma de medalla als més de 800 infants que han participat en les moltes competicions dels jocs. Tots ells formaven part d’algun centre educatiu o entitat esportiva de la ciutat.

La tècnica d’esports de l’Ajuntament de Gavà i integrant de l’organització dels jocs, Olga González, va explicar que “durant tota la temporada hi ha diferents disciplines en les quals participen: futbol 7, rítmica… tenim com a esport i torneig local voleibol i multiesport, que és per a infants molt petits i que fan tres disciplines a la mateixa competició. Al final el que volem és que tothom pugui fer esport en edat escolar i que no només hi hagi esport federat”.

Per culpa de la pandèmia aquesta ha estat l’edició número 42 dels jocs esportius escolars tot i que van néixer fa 44 anys. Des d’aleshores els han organitzat l’Ajuntament i el Consell Esportiu Escolar amb l’objectiu de democratitzar la pràctica esportiva. L’alcaldessa en funcions, Gemma Badia, i altres representants del consistori van ser els encarregats de fer el lliurament de les medalles. Badia va destacar que “el que fem és un mix entre esport i educació, perquè es tracta també d’aprendre valors, no només de competir. Tot i que també s’ha d’aprendre a competir, a guanyar amb humilitat i a perdre amb dignitat, i també a participar, a jugar en equip i a fer sacrificis”. En aquest sentit, l’alcaldessa en funcions va voler fer un reconeixement a la participació de les famílies, “perquè són les que s’involucren, les que els hi expliquen als nens i nenes que s’ha de fer esport, les que estan fent un sacrifici els caps de setmana per anar a les competicions”.

A banda de rebre una medalla els nens i nenes van posar amb companys i companyes de la seva escola o entitat esportiva per fer-se una fotografia de record. També van rebre una poma amb l’objectiu de promoure l’hàbit saludable de menjar fruita. En acabar la cloenda les famílies van poder gaudir dels inflables que hi havia instal·lats damunt de la gespa de la Bòbila.