Closing Day
Foto de família de la presentació del Closing Day aquest matí

La Zona Esportiva de Can Torelló acollirà el proper diumenge 18 de juny el primer Closing Day de la WeLeague 7. Es tracta d’una lliga de futbol competitiva integrada per 33 equips de persones amb algun tipus de diversitat funcional, i en la que participa l’equip de futbol d’Adisga, l’Adisga Sporting Gavà. En aquesta jornada del diumenge es disputaran les finals de cadascuna de les quatre categories o divisions en les que s’estructura la WeLeague 7, i al final en sortiran els campions de cadascuna d’elles.

Aquest matí han presentat aquest Closing Day l’alcaldessa en funcions de Gavà, Gemma Badia, i el president d’Adisga, Pedro Manuel Corvillo. Badia ha volgut destacar “la il·lusió que ens fa que es celebri per primera vegada aquest Closing Day, no hi ha precedents d’aquesta jornada que, sobretot, posa de relleu l’esport, la salut i la inclusió en el mateix paquet”.

L’alcaldessa ha qualificat aquesta com “una jornada necessària, se li ha de donar visibilitat, i m’agradaria molt que hi vagi el màxim nombre de gent possible a participar i a gaudir d’un dia tan especial com aquest”. I a més ha agraït la tasca que fa Adisga promovent aquests “espais d’esport, espais lúdics en els que les persones amb diversitat funcional es poden integrar totalment dins del funcionament no només de l’esport sinó també de la ciutadania i de l’administració”.

Com que Can Torelló té dos camps de futbol i cadascú pot acollir dos partits de futbol 7, en total es podran jugar simultàniament 4 partits al llarg de tot el matí. Al voltant d’aquests partits també es podrà gaudir d’altres activitats. Està previst que la jornada comenci a les 8 del matí, tot i que els primers partits es disputaran a les 09:30 hores. Aproximadament a les 12:30 hores es farà l’entrega de premis i trofeus, i la jornada acabarà pels volts de les 14:00 hores.

Pedro Manuel Corvillo, de la seva banda, ha volgut posar en valor que la WeLeague 7 “és una lliga diferent, una lliga totalment inclusiva en la que es disputen partits d’anada i tornada de manera regular al llarg de tot l’any, no són partits puntuals”. També ha explicat que cada divisió agrupa als jugadors segons “el seu grau de discapacitat, i per exemple a la tercera divisió els jugadors tenen una discapacitat gran, a la segona menys, i a la primera menys encara. A la quarta divisió juguen esportistes que van en cadira de rodes o que necessiten assistència amb monitor, alguns fins i tot van agafats, i és una divisió especial perquè no es competitiva, només van a passar-s’ho bé”.

La idea d’organitzar un Closing Day, segons explica Corvillo, ve de lluny però “el Covid la va aturar, així que ara és la primera vegada que podem ajuntar les quatre categories en un mateix dia”. També ha recordat que l’equip d’Adisga “va ser un dels primers que es va apuntar a aquesta aventura”, i s’ha mostrat molt orgullós de poder acollir aquest esdeveniment perquè “soc de Gavà i us puc assegurar, perquè he viatjat per tota Catalunya i he vist moltes instal·lacions, que n’hi ha poques com les de Gavà”.

S’espera una afluència d’unes 1.500 persones i en total es disputaran 18 partits de futbol 7.