Club Bàsquet Gavà
Aquest és l'equip senior masculí del Club Bàsquet Gavà (Foto: www.basquetgava.cat)

El sènior del Club Bàsquet Gavà no baixarà de categoria en la propera temporada 2020-2021. Així ens ho confirmat el president de l’entitat, Josep Maria Barrabés, que ens ha explicat que la Federació catalana de Basquetbol “dona per finalitzada la temporada i s’ha decidit que no hi haurà descensos de categoria, el que ens va molt bé perquè estàvem en places de promoció de descens i, per tant, encara que quedaven partits i es podia haver sortit d’aquesta zona, tal com estaven les coses hauríem disputat fase per baixar”. En qualsevol cas, el president creu que “gaire cosa més es podia fer perquè, tal i com estan les coses, no hi havia temps material a acabar la temporada i a disputar les fases d’ascens i de descens, així que no els hi quedava altre remei a la Federació que prendre aquesta decisió”.

La darrera jornada que es va disputar abans d’entrar en període de confinament va ser la vintena, disputada el cap de setmana del 7 i el 8 de març. Quedaven doncs 6 jornades més fins la vint-i-sisena i darrera que s’havia de jugar precisament aquest proper cap de setmana del 9 i el 10 de maig. El sènior del Gavà, que juga a C.C. Primera Catalana Masculina, es va enfrontar contra els Escolapis Sarrià i va perdre per 81 a 61. Amb aquest resultat, el Gavà ocupava l’onzena plaça del Grup 2 de la categoria amb 27 punys. Per sota només hi havia tres equips: el Sant Cugat, el Santfeliuenc, i el Laietà-Ascensores Eninter.

Respecte als ascensos de categoria, sí que “pujaran els que els hi tocava quan es va aturar tot, el que en principi no es disputarà és l’eliminatòria de segon, tercer i quart i intentaran que pugin quants més clubs, millor. De totes maneres, ara la situació és molt incerta perquè no saben encara si algun club renunciarà perquè molts estan amb problemes econòmics”.

Respecte al futur de la competició, és encara molt aviat per parlar-ne: “Jo vaig tenir una conversació amb la Federació fa uns dies i em van explicar que, com a molt aviat i amb molta moltíssima sort, abans del 15 d’octubre no hi ha previsió de tornar a la competició”. Barrabés ens ha confirmat tanmateix que “l’equip tècnic al capdavant del sènior continuarà en la propera temporada, però sí que hi haurà canvis en la plantilla, hi haurà sortides i entrades, però encara no podem confirmar res en aquest aspecte”.

D’altra banda, i en relació a la resta de categories del club, Barrabés confesa que “ens preocupa l’economia de les famílies, ja que no sabem si estaran totes preparades per pagar les quotes. A més també és previsible que moltes famílies tinguin por de deixar que els seus fills tornin als entrenaments i a la competició en un esport col·lectiu, així que fins que no hi hagi menys contagis suposo que la situació no es normalitzarà i hores d’ara, com que ningú sap com anirà tota la situació del coronavirus, no podem saber quin futur ens espera al club”.