Club Ciclista Ratpenat
Foto de família dels membres del club que van fer podi

El passat va ser un gran cap de setmana pel Club Ciclista Ratpenat ja que diversos dels seus membres van fer podi en diferents categories del Campionat d’Espanya de Ciclisme Màsters. D’una banda, i dins de la categoria de ciclisme en ruta, Úrsula Ospina va quedar campiona dins de Màsters 40 de dones, Fran Orante va quedar segon dins de Màsters 50 d’homes, i Yulimar Milla va ser tercera dins de Màsters 30 de dones. I d’altra banda, dins de la categoria contrarellotge, Manel Seco va quedar segons dins de Màsters 50 d’homes a només un segon del primer classificat.

Manel Merino, president del club, ha destacat que “no és fàcil guanyar una cursa perquè exigeix molta preparació, i més un Campionat d’Espanya, que no està a l’abast de tothom. Per tant, estic molt content i més tenint en compte que som un club molt humil sense moltes ajudes, i això encara fa més goig i em fa sentir més orgullós”.

Merino ha volgut també posar de manifest el fet de que l’organització del campionat hagi volgut fer córrer a totes les dones (Màsters 30, 40 i 50) a la cursa d’homes de Màster 60: “Van haver dues caigudes de dues noies del club, una arribant a meta i l’altra una mica abans, i considerem que les noies haurien de tenir la seva pròpia cursa, com va passar aquí al Campionat de Catalunya, i no barrejades amb els homes de Màsters 60, que de vegades tenen més nivell les noies que els homes d’aquesta categoria”.

Merino destaca que a Catalunya no passa això, i tot i que entén que “els números han de sortir a l’organització, en aquest cas hi havia unes 80 dones que corrien. Si estiguéssim parlant de 10 noies entendria que les posessin amb els homes, organitzar i planificar una carrera per tan poca gent és costós i complicat. Però no era el cas, amb 80 corredores es podria haver fet una cursa només per elles, i més tenint en compte el nivell que tenen avui dia les dones, que passen per davant d’alguns Màsters en categoria d’homes”.

El president del Club Ciclista Ratpenat espera que “l’organització aprengui i que l’any vinent les noies tinguin la seva pròpia cursa, que s’ho mereixen”.