Club Ciclista Ratpenat
Vanessa Serrano i Manel Seco, classificats pel Campionat Mundial Contrarellotge que es celebrarà a Itàlia

El Club Ciclista Ratpenat està assolint diversos èxits en proves d’alt nivell. Diversos dels seus membres estan aconseguint en les darrers setmanes podis i bones marques que, fins i tot en alguns casos, els qualifiquen per competir a nivell internacional.

És el cas de Manel Seco i Vanessa Serrano, que s’han classificat pel Campionat Mundial Contrarellotge que es celebrarà a Trento (Itàlia) entre el 15 i el 18 de setembre. Aquesta classificació la van aconseguir el passat dijous, 28 d’abril, en una contrarellotge a França on el Manel va quedar primer i la Vanessa va quedar tercera.

No és l’únic èxit recent del club ciclista, ni molt menys. El passat diumenge es va disputar en El Bruc el Campionat de Catalunya en Ruta en categories Masters 30, 40 i 50, on van participar més d’una vintena de corredors del club gavanenc. Allà, Juan Rodríguez Galán no només va guanyar en la seva categoria, Masters 30, sinó que finalment també va acabar guanyant el Campionat. Altres ciclistes del club també van fer bones marques: Richard Calle va quedar tercer en la general i segon en al categoria Master 40, per exemple, mentre que Úrsula Ospina va quedar segona en la categoria de Masters 40.

Manel Merino, president del Club Ciclista Ratpenat, ha destacat que “aquest any la gent té moltes ganes de córrer, estan fent bones curses, i la veritat és que estem molt contents”. Merino posa en valor, a més, que el seu club “funciona de manera diferent a la dels equips que corren al Campionat de Catalunya, perquè un “equip” vol dir una persona que té calers i que fitxa als sis millors de cada poble per fer grup, però en el nostre club qualsevol dels seus membres pot fer curses i no discriminem a ningú pel seu estat de forma”.

El que sí que és cert és que, a dins del nostre grup, “hi ha gent amb molt nivell entre els nostres 300 socis, i quan les curses són dures com la de El Bruc llavors sí que es veu el que està més en forma o no. No és el mateix pujar a Begues que fer una autovia, i quan el circuit és dur és quan els bons marquen les diferències”.

Per tot plegat, Merino es mostra “molt content i satisfet de les marques aconseguides per tots els nostres socis que van participar en aquest Campionat de Catalunya”.