Club Voleibol Gavà
Imatge d'un dels darrers casals organitzats pel club (Foto: cortesia Gemma Fandos)

El Club Voleibol Gavà organitza aquest estiu ni més ni menys que quatre casals, tots ells al pavelló de Can Tintorer. Un d’ells és la primera vegada que el fan i es tracta d’una activitat gratuïta d’iniciació a aquest esport. Segons ens ha explicat Gemma Fandos, directora tècnica del club, “ens fa molta il·lusió poder fer aquest casal per tal que els nens provin durant tres dies, passin una estona divertida, i així tinguin un primer contacte amb el voleibol”. Es farà entre el 30 de juny i el 2 de juliol, en horari de 10:00 hores a 13:00 hores, i és per infants d’entre 8 i 12 anys.

Un segon casal respondria més al concepte lúdic d’un casal d’estiu i està adreçat a infants d’entre 8 i 13 anys. Aquí hi serà de 09:00 hores a 13:00 hores a un preu de 70 euros,. Aquest casal es desenvoluparà en tres torns: el primer entre el 5 i el 9 de juliol, el segon del 12 al 16 de juliol, i el darrer del 19 al 23 de juliol. En el cas d’aquest casal, la idea és “muntar un casal esportiu on es pot apuntar qualsevol infant, hagi tingut contacte previ amb el voleibol o no, i a on combinarem entrenaments de voleibol amb activitats més lúdiques com ara jocs d’aigua, i a més els divendres farem sortides sempre que la pandèmia ens ho permeti”. La intenció és “aprendre l’esport però també fer molts jocs, riure molt, i passar-ho molt bé”.

El tercer casal sí que és “més específic per jugadors que hagin jugat a vòlei” perquè és un de tecnificació. Es farà en els mateixos tres torns de l’anterior però en altre horari, de 17:00 hores a 19:30 hores, i costarà 40 euros. Es tractarà “d’entrenaments molt específics, fins i tot segons les diverses posicions del joc, per tal de poder treballar diversos aspectes de l’esport on els jugadors necessiten millorar”. Aquest casal, segons ens explica Fandos, “ens va molt bé, especialment després d’aquest any de Covid en el que hem entrenat menys del que hauria estat normal, perquè el fet de poder entrenar quatre dies seguits fa que les millores siguin molt més ràpides, als jugadors els és molt més fàcil millorar”.

Per últim, el club ha preparat un casal de vòlei platja que tindrà lloc just al davant del restaurant Kauai tots els dimarts i dijous de l’1 al 27 de juliol. S’han establert tres horaris per separar franges d’edat: fins a 16 anys, de 18:00 hores a 19:00 hores; fins a 20 anys, de 19:00 hores a 20:00 hores; i pels majors de 20 anys, de 20:00 hores a 21:00 hores. Fandos adverteix que “tot i que és vòlei hi ha petits matisos que són molt diferents, com ara la quantitat de jugadors o la tècnica, i jugar a la sorra és molt més difícil, així que és un complement molt interessant pels jugadors de pista”.

Els objectius del club a l’hora de preparar aquests quatre casals són diversos. En el cas del casal de tecnificació, per exemple, “volem disminuir els efectes de l’aturada de tres mesos de l’estiu que fa que, moltes vegades, el setembre sigui molt dur”. I en el cas dels altres casals, “volem oferir una activitat lúdica esportiva diferent per tots els nens i nenes de Gavà, i a més és una manera de promocionar l’esport perquè oferim l’oportunitat de provar el vòlei i després que decideixin si s’hi volen dedicar i quedar-s’hi al club”.