Esc@pe Room Digital
Codelearn posa en marxa el campus virtual “Crea el teu Esc@pe Room Digital” (Foto: cortesia Jordi Guijarro)

La xarxa de centres Codelearn posa en marxa a Gavà la propera setmana el casal “Crea el teu Esc@pe Room Digital”. El campus, que s’ha de fer en grups reduïts a causa de les mesures de seguretat derivades de la pandèmia, té 10 places i es farà de manera presencial entre dilluns i divendres, des de les 15:00h. i fins les 19:00h., però al setembre es farà una altra edició que serà online.

Jordi Guijarro, un dels impulsors del mètode Codelearn, ens ha explicat que “els joves estan molt acostumats a assistir a Escape Rooms presencials, però aquí volem que creïn un virtual amb diferents eines de programació, la idea és que siguin capaços de crear des de zero un Escape Room online per tal que altres el puguin passar”. Els Escape Room virtuals “s’han posat molt de moda arran del confinament per la COVID-19, ja que la gent no podia anar als presencials, i fins i tot la gent els juga en grup, com els físics”.

Aquest casal acaba de convertir-se en un dels 20 guanyadors de la Fase 1 dels premis Bitbot Challenge 2020 que atorga la Generalitat de Catalunya. Són uns premis que “pretenen incentivar els casals tecnològics, sobretot des d’una perspectiva de gènere femení”, i per aquest motiu “Crea el teu Esc@pe Room Digital” “té reservades la meitat de les seves places per públic femení”. Ara caldrà “executar el casal i es farà un informe on un jurat valorarà els casals que millor han funcionat o que hagin donat millors resultats, i a finals de setembre s’emetrà el veredicte dels premis, que tenen una dotació econòmica pels tres primers classificats”.

Codelearn és una xarxa de centres, actualment 22 a Catalunya i un a Madrid, que proposa “una extraescolar tecnològica semi-presencial i amb model propi, orientat a infants entre 7 i 18 anys, per tal que aprenguin programació combinant-ho amb robòtica”. El centre gavanenc ha complert aquesta mateixa setmana 5 anys de vida, i habitualment organitza casals fora de curs com aquest tant a Setmana Santa com a Nadal, a banda de a l’estiu.

PUBLICITAT