Colla Castellera de Gavà
Un moment del dinar que la Colla Castellera de Gavà va celebrar diumenge passat al parc de la Torre Lluc (Imatge: cortesia Miquel Comas)

La Colla Castellera de Gavà va celebrar el passat diumenge una botifarrada de germanor al parc de la Torre Lluc. Hi van assistir una setantena de persones, la majoria integrants de la mateixa colla tot i que el dinar era obert a tothom sigui o no membre.

Precisament és en aquest punt on el president de l’entitat, Miquel Comas, confessa que vol millorar: “Ens hauria agradat que vingués més gent de fora de la colla, hi van venir però no tot el que ens hauria agradat. Imagino que el canvi d’hora va afectar a molts i l’any vinent mirarem de fer la botifarrada en una data diferent i més adequada com per exemple la de l’any passat, que tot va anar perfecte”.

La valoració que en fa del dinar, però, és molt positiva: “Va anar força bé, vam passar un dia agradable i vam poder compartir una experiència maca amb els companys castellers, que era justament l’objectiu: passar-ho bé i fer pinya”.

També hi ha un altre objectiu quan els castellers decideixen organitzar activitats d’aquest tipus, i no és altre que “donar visibilitat a la colla, volem recuperar la gent que vam perdre amb la qüestió de la pandèmia i, al mateix temps, volem que vingui gent nova i que vegin que també ens ho passem bé fent coses que no són castells. La idea és passar-ho bé i fer coses en grup, que és l’objectiu principal de la colla”.

Colla Castellera de Gavà

És en aquesta línia que la colla ja té preparada una altra activitat. Serà el proper divendres, 3 de novembre, al seu local d’assaig de la piscina municipal de la Zona Esportiva Diagonal. Allà faran un assaig de 19:30 a 22:00 hores i després un sopar temàtic dedicat a la castanyada i a Halloween. Tot i que la convocatòria d’assaig és només pels membres de la colla, “també la obrim a qualsevol que vulgui venir a intentar fer castells amb nosaltres, i tothom que vingui i ho provi estarà també convidat al sopar”.

La colla va decidir celebrar el dia 3 tant la castanyada com Halloween perquè “en principi tothom ho celebrava en altres llocs el passat cap de setmana, així que per no interferir vam decidir fer la nostra celebració a posteriori. Ja ho vam fer així l’any passat i tothom que va venir a l’assaig es va quedar a sopar: la colla paga el pa, el pernil i el tomàquet i després cadascú porta el que vol pel sopar. La idea, com sempre, és compartir de nou una estona i passar-ho bé. Fins i tot la gent pot venir disfressada si vol”.

Totes aquestes activitats obertes a la gent que no és de la colla, doncs, tenen de rerefons l’objectiu de “que vingui gent i així poder anar creixent poc a poc, tot i que ja ho estem fent ens agradaria poder créixer més ràpid”. Actualment la Colla Castellera de Gavà compta amb una quarantena de membres aproximadament, i als assaigs solen anar-hi de manera fixa gairebé una trentena d’ells.