ACceDE
Signatura del conveni amb Alcázar (centre) i Esteban (dreta) (Foto: Facebook L'Illa dels Petits)

La llar d’infants L’Illa dels Petits i l’ONG gavanenca ACceDE van signar el passat divendres 5 de febrer un conveni de col·laboració per posar en marxa en projecte “Els petits solidaris”. Amb aquest projecte, i tal i com informa la pròpia ONG, s’estableix “una aliança que ens permetrà ajudar a l’escolarització dels infants de les nostres escoles esportives de les zones rurals dels barris de Gurage”, que és una zona en el centre d’Etiòpia a uns 125 quilòmetres al sud-oest d’Addis Abeba. L’acord permetrà “cobrir les tasses, material escolar, llibres de tot el curs i els uniformes”.

Míriam Alcázar, gerent de l’Illa dels Petits, ens ha explicat que van contactar amb ACceDE “a través d’una amiga que està molt implicada amb aquesta ONG i que ens va proposar aquesta col·laboració”. Alcázar ens ha confessat que “em va deixar molt parada quan, parlant amb el president d’ACCeDE, Xavier Esteban, em va dir que costava 18 euros escolaritzar a un nen durant tot un any. Per nosaltres és molt poc, però per ells significa molt, per exemple aprendre a llegir, que és molt bàsic i normal per nosaltres però per ells de vegades és inaccessible”.

Per aquest motiu, van decidir “intentar poder ajudar al màxim d’infants d’aquesta zona de Gurage en una cosa tan bàsica com és l’escolarització”. Alcázar ens ha confessat que se sent “molt il·lusionada i amb moltes ganes, tot i que és la primera vegada que la llar d’infants s’implica en un projecte solidari amb una ONG, però a la llar d’infants estem molt motivats de veure fins a on podem arribar a ajudar”.

En relació precisament a aquesta il·lusió de veure fins a on pot ajudar la col·laboració de la llar d’infants, Alcázar no amaga que li fa il·lusió pensar que, “tot i que encara no hi ha res definit, potser a la llarga ens agradaria contribuir en aspectes pedagògics i qui sap si enviar algun educador per donar un cop de mà, però jo desconec totalment cap a on enfoquen l’educació allà i quina línia pedagògica segueixen. Això ho hem de parlar molt encara, aquest aspecte de moment està molt en l’aire”.