La Marató de TV3
El col·legi San Pedro, amb La Marató de TV3

La Marató de TV3 està dedicada enguany a les malalties minoritàries i tindrà lloc el diumenge 15 de desembre. El col·legi San Pedro de Gavà s’hi ha volgut sumar enguany a aquest ja tradicional esdeveniment benèfic organitzant avui diverses activitats.

D’una banda, alumnes del centre educatiu han muntat dues paradetes per vendre productes que ells mateixos han fabricat com ara polseres o estels per posar a l’arbre de Nadal. Una paradeta l’han ubicat al costat de la Font Groga, al carrer Sant Lluís encreuament amb el carrer Colomeres, i l’altra estava a la plaça Josep Tarradellas, al mig de la Rambla.

D’altra banda, i també al mateix lloc de la Rambla, un grup format també per alumnes de l’assignatura de música ha interpretat al llarg del matí diverses cançons en un concert solidari.

La Marató de TV3
Concert solidari a la Rambla dels alumnes del San Pedro

La iniciativa va partir d’una professora del centre fa uns cinc anys, i es de llavors la repeteixen cada any. Tot  que participa tot el col·legi, els alumnes que porten el pes de les activitats són els de tercer i quart de l’ESO: “S’han encarregat de fer les manualitats per vendre-les avui, porten els comptes, i també han portat voluntàriament aliments de casa per fer una panera que sortejarem aquesta tarda”, ens explica Rafa Rodríguez, director del col·legi San Pedro.

Rodríguez té molt clar que aquestes “són activitats que s’han de fer perquè fan que els alumnes s’impliquin d’una manera real en una sèrie de problemes que existeixen, i a més es treballa en una sèrie de valors i de competències que en altres assignatures i projectes no es poden treballar”.

Els alumnes estan encantats amb la seva participació en aquesta activitat que serveix per posar un granet de sorra amb La Marató. Iker Ávila, un dels joves que prenen part avui d’aquesta iniciativa, ens ha assegurat que “nosaltres volem participar per sentir-nos bé però també per ajudar a la gent que necessita de veritat els diners per tractar les seves malalties”.