Caixes niu per a ratpenats

El grup ecologista Les Agulles de Gavà, amb el suport de l’Espai Orgànic organitza aquest cap de setmana una sortida al Delta del Llobregat per procedir a col·locar les caixes niu per a ratpenats que la setmana passada es van construir a l’Espai Orgànic. La iniciativa s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides i pretén esdevenir una sortida familiar divertida i a la vegada sensibilitzador sobre la necessitat de preservar aquest entorn de gran vàlua natural per la seva rica biodiversitat.

Algunes de les caixes niu que es van contruir ara fa una setmana.

Cal pensar que el Delta, per la seva ubicació estratègica, ja que està al final d’un important corredor biològic per on migren moltes espècies, esdevé per a moltes espècies un indret clau de recursos alimentaris. En el cas dels ratpenats hi troben un gran nombre d’insectes que esdevé la base de la seva dieta. Els rat-penats són grans consumidors de mosquits i papallones nocturnes.

Les caixes refugi tenen l’objectiu d’augmentar la seva població afavorint els llocs de nidificació, descans i hivernada. La col·locació d’aquestes caixes niu es farà dissabte, a les 11 hores, a la Riera dels Canyars de Gavà, al C. Calafell/C. Salou, a les 17h, a l’Olla del Rei de Castelldefels (campus UPC)i diumenge a les 17 hores, a Viladecans, a la llacuna de la Murtra. Les persones interessades en participar cal que facin la inscripció prèvia trucant al 622 203 340 o enviant un correu a lesagulles@ecologiestesenacció.cat

Dia Mundial de les Zones Humides

El 2 de febrer és el Dia Mundial de les Zones Humides, data en què es va signar el 1971 el Conveni sobre els Aiguamolls, a la vora del mar Caspi, a la ciutat iraniana de Ramsar.

Un dels principals èxits d’aquest Conveni, també anomenat Ramsar, ha estat la creació de la llista d’aiguamolls d’importància internacional. Aquesta llista està formada per 2.293 aiguamolls de 169 països amb una superfície de 225.418.823 hectàrees.