Col·locades les caixes per a ratpenats
Col·locades les caixes per a ratpenats.

Infants i famílies van sumar-se aquest cap de setmana a la jornada organitzada Les Agulles – Ecologistes en Acció del Baix Llobregat amb la col·laboració de l’Espai Orgànic. La iniciativa va consistir en col·locar les caixes-refugi per a ratpenats, construïdes la setmana anterior, a la desembocadura de la Riera dels Cantayars i s’havia organitzat amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides per sensibilitzar sobre la necessitat de preservar aquest entorn de gran vàlua natural per la seva rica biodiversitat.

Segons els ecologistes “un dels espais naturals amb aiguamolls més amenaçats de Catalunya és el Delta del Llobregat degut a la brutal pressió humana, en forma d’infraestructures com el port, l’aeroport, el ferrocarril o les carreteres, els habitatges i la sobreexplotació turística”. També asseguren que “la recent proposta irracional d’AENA d’ampliar la tercera pista de l’aeroport, destruiria la darrera llacuna natural, La Ricarda”.

Amb l’esmentada activitat els organitzadors volen dir “prou a les agressions al Delta, protegint algunes de les espècies més desconegudes, importants i vulnerables, com són els ratpenats”. També afirmen que “les caixes-refugi afavoriran a aquests petits mamífers que tenen un paper fonamental en el control biològic de mosquits i altres plagues, tan molestes i perilloses per a les persones”.

Dia Mundial de les Zones Humides

El 2 de febrer és el Dia Mundial de les Zones Humides, data en què es va signar el 1971 el Conveni sobre els Aiguamolls, a la vora del mar Caspi, a la ciutat iraniana de Ramsar.

Un dels principals èxits d’aquest Conveni, també anomenat Ramsar, ha estat la creació de la llista d’aiguamolls d’importància internacional. Aquesta llista està formada per 2.293 aiguamolls de 169 països amb una superfície de 225.418.823 hectàrees.