Comença el Gran Recapte 2021
Comença el Gran Recapte 2021

Gavà se suma un any més al Gran Recapte organitzat pels Bancs dels Aliments amb recollida de donatius. La campanya arrenca avui i s’allargarà fins el proper 28 de novembre i, a l’igual que l’any passat es deixa de fer l’aportació física del producte per passar a fer donatiu monetari, un sistema que, segons explica Sandra Álvarez, encarregada de relacions institucional de Mercadona de la zona, “es va instaurar per raons de seguretat per la pandèmia i que va funcionar força bé ja que la gent cada ho accepta amb actitud més positiva i logísticament també és més pràctic”.

Les formes de participació són molt senzilles, des de les donacions a través de la web o el BIZUM 33596, fins a les tradicionals donacions a supermercats que aquest any es fa través d’un codi a les línies de caixa i que s’acabaran destinant a la compra dels aliments que més es necessitin, en el moment en què més falta facin.

Els Bancs d’Aliments fan una crida a la ciutadania perquè, un any més, desplegui la solidaritat i col·labori fent donacions per al Gran Recapte. Des de l’inici de la pandèmia el nombre de persones ateses s’ha enfilat fins a les 267 mil actuals.

L’any 2020 va ser necessari distribuir 29,3 milions de quilos d’aliments a tot Catalunya, dels quals més de 5 provenien del Gran Recapte. Els Bancs dels Aliments estan fent un gran esforç per a poder adquirir aliments variats i nutritius que donin resposta a la demanda, i és per això que cal més ajuda que mai.

A més, aquest any el Gran Recapte arriba al comerç de proximitat a través d’una APP que permet fer donacions de forma molt senzilla, en només 3 clics, a través del dispositiu mòbil de la botiga. Totes les donacions realitzades es transformaran en aliments que seran gestionats i lliurats a una entitat propera. I també a través de Bizum a partir del número 33596.

Finalment, les webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments on es podran fer donacions quan els clients facin la compra online.