L’Ajuntament ha posat en marxa el dispositiu de platges per tal que els banyistes gaudeixin de la platja de forma segura i amb tots els serveis a l’abast, amb dutxes; fonts; bancs; papereres i contenidors semisoterrats; passarel·les, algunes adaptades; jocs infantils i esportius, abalisament; kioskos de gelats i guinguetes de begudes i menjars amb lloguer d’hamaques i para-sols.

Fins el 25 de setembre també està operatiu el servei de socor, seguretat policial, neteja, informació i mobilitat.

L’alcaldessa Gemma Badia ha destacat “l’esforç que es fa, des dels diferents àmbits, per tal que aquest estiu la gent pugui gaudir d’una platja de banderes, com així ho acrediten els diferents distintius de qualitat rebuts i que fan del nostre front marítim un indret de referència turística”. Badia s’ha referit també a la manca de sorra que encara patim en alguns trams precisant que “fa temps que reclamem a l’estat mesures urgents i sembla que l’aportació arribarà, per fi, el mes vinent, data en què també es posarà en funcionament la platja per a gossos, un espai ben controlat que només es podrà gaudir si escompleixen totes les normes, perquè tant aquest tram com tot el nostre litoral volem que siguin gaudits, però sempre amb civisme io responsabilitat”.

Salvament i socorrisme

L’empresa Pro-Activa, s’ocupa de la vigilància i el salvament en tres llocs de socors ubicats als carrers de Roses, Premià i Vandellòs. Al juny en horari de 10 a 19 hores, juliol i agost de 10 a 19.30 i al setembre de 10 a 18.00 hores.

A les prolongacions d’aquests carrers hi ha accés adaptat per a persones amb mobilitat reduïda que arriba fins a l’aigua a través de passarel·les. D’altra banda, els llocs de socors dels carrers de Vandellòs i Premià disposen de servei de cadira amfíbia que és operatiu sempre que hi hagi bandera verda.

El dispositiu es completa amb cinc cadires de vigilància, un quad i una moto d’aigua.

Seguretat i neteja

La vigilància policial es realitzarà durant les 24 hores del dia i combinarà el patrullatge per les diferents zones d’interès amb patrulles en motocicleta, quad i turisme. Aquest dispositiu que es durà a terme amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, inclou agents uniformats i de paisà.

Mobilitat

Zona taronja Aparcament ra vehicles inclosos dins el cens municipal i/o dels residents que n’acreditin l’ús propi. Enguany s’amplia el nombre de places al carrer Salou, sumant un total de 540.

Durant els caps de setmana i festius fins al 25 de setembre, de 9 a 20 hores, només hi podran estacionar els vehicles censats a Gavà, així com els vehicles de rènting i cotxes d’empresa dels ciutadans de Gavà, que estiguin donats d’alta.

Aquest any la zona taronja està distribuïda als carrers Alcanar, Ametlla, Arenys, l’Escala, Cubelles (entre Llevant i Alcanar), Palamós, Roses, Garraf, Amposta, Palafrugell, Salou i Cunit (excepte entre Blanes i Cadaqués).

Els establiments comercials i de restauració disposen d’una aplicació per oferir als seus clients la possibilitat d’estacionar, en nombre i temps limitat, en les zones d’aparcament restringit, mitjançant la corresponent reserva.

Zona d’aparcament a l’avinguda Europa, 36, restringida a vehicles que portin visible els distintius “CERO” i “ECO”, i els inclosos dins el cens municipal i/o dels residents que n’acreditin l’ús propi.

  • Aparcament adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Hi ha 24 places d’aparcament distribuïdes en diferents carrers de Gavà Mar.
  • Gavà, com a «Ciutat 30», limita la seva velocitat també al barri marítim per garantir una millor convivència entre vianants, ciclistes i vehicles de motor.

Per promoure l’ús del transport públic, es disposa de quatre línies d’autobús que arriben a Gavà Mar:

  • GA1 amb una freqüència de 20 minuts tots els dies de la setmana. Serà gratuït els caps de setmana i festius fins a l’11 de setembre.
  • A la zona marítima també es pot arribar amb L94 i L95, amb una freqüència de pas de 20 minuts, i L77 (de Cornellà a Gavà Mar, passant per l’aeroport).

Desplaçaments a peu i en bicicleta. Des del nucli urbà es pot accedir a la zona marítima a través de l’avinguda del Mar i continuar el recorregut pel passeig Marítim.

Per poder aparcar la bicicleta es disposa de 100 aparcaments distribuïts per tots els carrers que donen a la platja. A més, es disposa de 24 pàrquings de bici a peu de sorra i un bicibox amb 14 places situat a l’avinguda del Mar amb passeig Marítim.