Aquesta setmana ha començat la primera fase de les obres d’adequació del sender entre el camí dels Boscos i l’ermita de Bruguers i les millores per al seu accés des del nucli urbà.

La intervenció, subvencionada per la Diputació de Barcelona i amb un pressupost de 60.128 euros, té com a objectiu dotar d’un accés còmode i segur, a peu o en bicicleta, a l’Ermita de Bruguers, sigui des del nucli urbà o des de la zona de lleure de la Sentiu. Aquesta actuació potenciarà l’ús lúdic i turístic d’un espai de gran valor paisatgístic que concentra elements històrics, culturals i naturals d’interès. Els treballs tindran una durada aproximada d’un mes.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha explicat que l’objectiu és “millorar les condicions d’accessibilitat, la connexió amb altres camins, i sobretot que es pugui evitar anar per la carretera, ja que sabem que hi ha certs punts sense continuïtat on els ciutadans acaben anant per la carretera, així que el que estem intentant és fer un continu de camins amb seguretat”.

Per una banda s’intervindrà en l’actual drecera entre el camí dels boscos i l’Ermita de Bruguers, un camí de 450 metres de longitud que es reconvertirà en un traçat més còmode per a excursionistes i ciclistes mitjançant uns pendents adequats i una secció d’1,5 metres d’amplada aproximadament.

Aquest sender s’ubica al parc del Garraf i, per tant, l’actuació s’adaptarà, en la mesura del possible, a la topografia existent. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que “la intervenció, des d’un punt de vista de l’obra i de l’actuació feta, s’ha fet de manera poc agressiva i poc lesiva pel territori, és una obra molt respectuosa amb l’entorn i amb el medi ambient, amb utilització d’elements naturals d’enginyeria com ara troncs o branques”.

També s’actuarà a l’actual pista que uneix el nucli urbà i el camí de Can Mas, discorrent en paral·lel a la carretera de la Sentiu fins a arribar al fons de can Llong i seguint per l’antic camí de la Sentiu, el camí del Bonet i el camí dels Boscos, amb una longitud de 4,2 quilòmetres. En aquesta primera fase es realitzaran una desena d’intervencions ubicades en l’encreuament amb la carretera de la Sentiu i els seus voltants. L’objectiu d’aquestes obres és la millora del paviment i del drenatge existent, així com la senyalització de l’encreuament del sender per garantir la seguretat dels usuaris del camí.

Aquesta actuació s’emmarca dins un projecte molt més ampli d’adequació de camins en el terme municipal de Gavà. L’alcaldessa ho ha destacat explicant que “aquesta és la primera intervenció però tenim planificades moltes més, hem fet un Pla Director de Camins que suposarà fer actuacions mica en mica per tal que els ciutadans puguin conèixer el nostre Parc del Garraf”.

Les actuacions més immediates començaran el proper 15 d’octubre quan, en col·laboració amb l’ADF, s’actuarà en diversos camins com els de la serra de les Ferreres, de can Quatre, de can Vinyes, de la carretera de Begues al Castell i de can Bassoles.