La jornada va ser organitzada pels síndic i síndiques de sis municipis
La jornada va ser organitzada pels síndics i síndiques de sis municipis

La jornada amb el lema “El dret al lleure, per l’equitat i la inclusió de la infància” dirigida especialment al món educatiu i de le lleure, va tenir lloc a l’Hospitalet coincidint amb la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants. La jornada va servir per reflexionar sobre la conciliació, l’èxit educatiu i la inclusió de tots els infants i adolescents, aspectes vinculats al lleure.

Els síndics i les síndiques van remarcar la importància del temps lliure en el desenvolupament dels infants, van fer una crida a les administracions públiques perque promoguin el dret dels infants a participar plenament en la comunitat, i afavoreixin propostes que garanteixin la igualtat d’oportunitats per a la participació en activitats formatives, culturals, artístiques i de lleure educatiu, sense cap mena de discriminació.

Durant l’acte van actuar els nois i noies de l’Escola Municipal de Música de l’Hospitalet i també es va donar veu als nens i les nenes a través dels Consells d’infants de Gavà, Sant Boi i l’Hospitalet. En concret Gavà va estar present amb la projecció d’un vídeo realitzat per l’alumnat de l’escola Maria Felip.

A més es va fer lectura d’un manifest signats pels síndics i síndiques, entre ells el Síndic de Greuges de Gavà, Joan Martínez, on fan públic el seu compromís amb la defensa dels Drets dels Infants.

A l’acte van assistir 125 persones vinculades al món de l’educació, del lleure i del teixit associatiu de les ciutats representades així com representants Institucionals dels diferents municipis.